Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες στο Μεξικό

Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες στο Μεξικό

Μια εβδομάδα μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες στα χαλάσματα των κτιρίων της Πόλης του Μεξικού.

Την ώρα που ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων λιγοστεύουν, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ψάχνουν στα χαλάσματα της Πόλης του Μεξικού, μια εβδομάδα μετά το φονικό σεισμό των 7,1 βαθμών, ο οποίος ήταν η αιτία να χάσουν τη ζωή τους 325 άνθρωποι.

Τα περισσότερα συνεργεία διασωστών βρίσκονται στα χαλάσματα του επταώροφου κτιρίου γραφείων στη συνοικία Ρόμα, με περίπου 40 οικογένειες να αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους και να περιμένουν με αγωνία να μάθουν νέα από τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

Στο μεταξύ, πολλά είναι τα σχόλια στα μέσα ενημέρωσης του Μεξικό για το ιδιωτικό σχολείο Ενρίκε Ρεμπσαμέν, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 19 παιδιά και επτά ενήλικοι, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι το εκπαιδευτικό ίδρυμα είχε υποβάλει στις αρχές πλαστά έγγραφα για να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας. «Αν αυτό επιβεβαιωθεί, είναι πολύ σοβαρό», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Παιδείας Αουρέλιο Νούνιο και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες του θα ερευνήσουν την καταγγελία.

Τις τελευταίες μέρες οι αρχές, ως και ο ίδιος ο πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο, προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους πολίτες, υποσχόμενοι ότι κανένα κτίριο δεν θα κατεδαφιστεί πριν ανασυρθούν όλα τα θύματα. Αλλά η οργή των Μεξικανών εντείνεται για τον τρόπο που ενεργούν οι αρχές, και πουθενά αυτό δεν είναι πιο απτό από ό,τι στη συνοικία Ρόμα, μπροστά στο κτίριο που κατέρρευσε.
«Δεν μας λένε παρά μόνο ψέματα, ότι θα τους βγάλουν, ότι δουλεύουν, και μετά τίποτα», δήλωσε απελπισμένη η Ανέλ Χιμένες, 42 χρονών, που περιμένει νέα του εξάδελφού της Μαρτίν Εστράδα, 30 ετών, λογιστή, όπως οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που αγνοούνται εκεί. «Μία εβδομάδα είναι υπερβολικά πολύς χρόνος», πρόσθεσε η ίδια.

in.gr

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024