Νέα έργα 11,6 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και η υλοποίηση στρατηγικών έργων υποδομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συζήτησαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης με τον περιφερειάρχη Χρ.Μέτιο και τον γγ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Π.Κορκολή. Ο κ. Χαρίτσης ενέκρινε τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους οκτώ νέων έργων και μελετών, ύψους 11,6 εκατ. ευρώ.
Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και η υλοποίηση στρατηγικών έργων
υποδομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συζήτησαν ο
αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης με τον περιφερειάρχη Χρ.Μέτιο και
τον γγ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Π.Κορκολή.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και η υλοποίηση στρατηγικών έργων υποδομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομίας θα διερευνηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης των αναγκαίων αυτών έργων.
Ο κ. Χαρίτσης ενέκρινε επιπλέον, τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους 8 νέων έργων και μελετών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ύψους 11,6 εκατ. ευρώ.
Τα έργα και οι μελέτες αφορούν σε υποδομές όπως η επισκευή και ο εξοπλισμός κτιρίων της Περιφέρειας, η συντήρηση του οδικού δικτύου αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα (αναδασμοί, αγροτικός εξηλεκτρισμός κλπ).
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Χαρίτσης, δήλωσε:
«Γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και από την πρώτη στιγμή, Κυβέρνηση και Υπουργείο Οικονομίας, κινητοποιήσαμε κάθε διαθέσιμο μέσο για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών. Σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, υλοποιούμε όλα τα αναγκαία έργα, μικρά και μεγάλα, που αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες των τοπικών οικονομιών. Είναι στρατηγική μας επιλογή να χρηματοδοτήσουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα βοηθήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας».
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Τέλος από τη Μύκονο Betsson ο Έβανς – Ποιος είναι ο λόγος που αποχωρεί…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442