Αρκούδα σκοτώθηκε στην άσφαλτο και εγκαταλείφθηκε στο Αμύνταιο
Ακόμα μια αρκούδα σκοτώθηκε στη νέα εθνική οδό Αμυνταίου – Φλώρινας, στο
ύψος της τοποθεσίας «Κλειδί» Αμυνταίου, έπειτα από σύγκρουση με
διερχόμενο όχημα, το οποίο συνέχισε την πορεία του παρά τις ζημιές που
υπέστη.
Ακόμα μια αρκούδα σκοτώθηκε στη νέα εθνική οδό Αμυνταίου – Φλώρινας, στο ύψος της τοποθεσίας «Κλειδί» Αμυνταίου, έπειτα από σύγκρουση με διερχόμενο όχημα, το οποίο συνέχισε την πορεία του παρά τις ζημιές που υπέστη.
Πρόκειται για νεαρή αρσενική αρκούδα, η οποία σύμφωνα με τον υπάλληλο της κτηνιατρικής υπηρεσίας πέθανε ακαριαία λόγω εσωτερικής αιμορραγίας.
Από το 2012, η οργάνωση για την προστασία της καφέ αρκούδας Αρκτούρος έχει τοποθετήσει στην περιοχή προειδοποιητικές πινακίδες και ειδικούς ανακλαστήρες, καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα του τοπικού οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί 12 ατυχήματα με θύματα αρκούδες από το 2003.
«Συνήθως κατά την περίοδο από τον Μάιο έως τον Ιούλιο παρατηρείται έντονη κινητικότητα των πληθυσμών της καφέ αρκούδας, για αναπαραγωγικούς κυρίως λόγους, αλλά και για αναζήτηση τροφής των θηλυκών που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες» ανέφερε ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αρκτούρου, Πάνος Στεφάνου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας