Μέρκελ στο Παρίσι: Δεν εναντιωνόμαστε σε προϋπολογισμό της Ευρωζώνης
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε στο Παρίσι ότι κατ' αρχήν δεν εναντιώνεται σε «έναν προϋπολογισμό της ευρωζώνης», ενώ εκτίμησε ότι θα «μπορούσε να γίνει συζήτηση» περί ενός «ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών», ερωτηθείσα σχετικά με προτάσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε στο Παρίσι ότι κατ’ αρχήν δεν εναντιώνεται σε «έναν προϋπολογισμό της ευρωζώνης», ενώ εκτίμησε ότι θα «μπορούσε να γίνει συζήτηση» περί ενός «ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών», ερωτηθείσα σχετικά με προτάσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
«Δεν έχω τίποτε εναντίον ενός προϋπολογισμού της ευρωζώνης», είπε η καγκελάριος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με τον Μακρόν κατά το κλείσιμο του 19ου γαλλογερμανικού υπουργικού συμβουλίου στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο, πριν προσθέσει: «για τον ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών, μπορούμε να το συζητήσουμε».
Η Μέρκελ είχε προτείνει και η ίδια, αλλά ανεπιτυχώς, να υπάρξει ένας «μικρός προϋπολογισμός» της ευρωζώνης το 2012.
Η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία διεκδικεί τέταρτη θητεία στο αξίωμα στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, παρατήρησε πάντως ότι τα ζητήματα αυτά δεν μπορούν να διευθετηθούν παρά μόνο έπειτα από την αναμέτρηση αυτή.
Παρότι δήλωσε ευνοϊκά διακείμενη έναντι «ενός πολύ φιλόδοξου χρονοδιαγράμματος για την ευρωζώνη», η Μέρκελ έσπευσε να συμπληρώσει ότι για «τέτοιες εξελίξεις εκ θεμελίων» η γερμανική κυβέρνηση είναι «ανάγκη» να διαβουλεύεται με την Μπούντεσταγκ, το ομοσπονδιακό γερμανικό κοινοβούλιο.
«Δεν θα χρονοτριβήσουμε, αλλά αυτό δεν μπορεί να θεσπιστεί χωρίς καμιά συζήτηση», επέμεινε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μην το κουράζεις: Σταμάτα να το υπεραναλύεις τόσο – γιορτές έχουμε
- Τα λάθη που «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Η προθεσμία για τροποποιήσεις στο Ε9
- Axios: Ο Τραμπ πίεσε τον Νετανιάχου να αλλάξει τις πολιτικές του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
- Συνταγή: Ψητό χοιρινό στο φούρνο με μέλι και πατάτες
- Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δυο δράστες ενήργησαν μόνοι, λέει η αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας
- Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία βομβάρδισε λιμάνι στην Υεμένη – Στόχος «φορτία όπλων από τα ΗΑΕ»
- Η επιστροφή των βαμπίρ: Αυτό είναι το κούρεμα – trend του 2026;
- Καιρός: Καταιγίδες την Τρίτη και «βουτιά» του υδράργυρου από Τετάρτη – Πότε θα χιονίσει στην Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442