Ζάκυνθος: Μεγάλη πυρκαγιά στην Αναφωνήτρια
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε αργά τη Δευτέρα στο χωριό Αναφωνήτρια, κοντά στην μονή του Αγίου Γεωργίου στην βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην χωριό Αναφωνήτρια, κοντά στην μονή του Αγίου Γεωργίου στην βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
{{{ map }}}Σύμφωνα με τον αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, η πυρκαγιά μέχρι στιγμής έχει κατακάψει 50 στρέμματα δασικής έκτασης, κυρίως πευκοδάσους.
Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβεστικά οχήματα, 26 άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, 9 άτομα πεζοπόρου τμήματος από την Πάτρα, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου πετσετέρ από την Κεφαλονιά και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου δίνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου μεταφέρθηκε ένας υπάλληλος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, ο οποίος ζαλίστηκε και παρουσίασε σημάδια αφυδάτωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα – «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας»
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
- Βεζένκοφ: «Όταν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό παίρνεις έξτρα ώθηση»
- Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2026: Θρίαμβος για τη Συναισθηματική Αξία του Τρίερ – Ηχηρό μήνυμα στον Τραμπ
- Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προτίθεται να καταψηφίσει την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ ελέω Γροιλανδίας
- Λούδης: «Για αυτό η Ελλάδα είναι το πρώτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-136x85.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442