Επίθεση με ελικόπτερο στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας
Αστυνομικός πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας και όταν έφτασε στο σημείο, έριξε χειροβομβίδες. Στη συνέχεια ανέβασε μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Μαδούρο. Ο τελευταίος μίλησε για τρομοκρατία.
Αστυνομικός πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας και όταν έφτασε στο σημείο, έριξε χειροβομβίδες.
Στη συνέχεια ανέβασε μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Μαδούρο. Δεν έκρυψε μάλιστα την ταυτότητά του λέγοντας ότι ονομάζεται Όσκαρ Πέρες.

Στο βίντεο εμφανίζεται πλαισιωμένος από τέσσερις ένοπλους με κουκούλες, καλώντας τους συμπολίτες του να ρίξουν την τυραννία του Μαδούρο.
«Δεν ανήκουμε σε κόμμα, είμαστε πατριώτες και θέλουμε να λειτουργούν οι θεσμοί» ανέφερε.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, μίλησε για τρομοκρατία. Είπε μάλιστα ότι στο κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου βρίσκονταν πολλοί εργαζόμενοι που θα μπορούσαν να είχαν σκοτωθεί.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, επίθεση δέχθηκε και το υπουργείο Εσωτερικών.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας ελέγχεται πλήρως από τον Μαδούρο και έχει κατά καιρούς λάβει αποφάσεις που προκάλεσαν την οργή της Αντιπολίτευσης. Στην πλέον πρόσφατη, ο Μαδούρο προσπάθησε να καταργήσει το Κοινοβούλιο (που δεν ελέγχει) και να το υποκαταστήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Τελικώς, έκανε πίσω.
Οι διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο συνεχίζονται σε καθημερινή βάση εδώ και τρεις περίπου μήνες. Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Save
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς
- Πάνω από 5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
- Βία στους δρόμους: Όταν η οργή κυριαρχεί πίσω από το τιμόνι
- Τέιλορ Σουίφτ: Πού μπορεί να ξόδεψε τα έσοδα της ιστορικής περιοδείας της Eras; – Τι αποκαλύπτει η ίδια
- Αυτές οι συνήθειες μας χαρίζουν μακροζωία – και είναι τζάμπα
- Ο Μπαζ Λούρμαν «ανασταίνει» τον Έλβις: Στο φως χαμένο υλικό από τη θρυλική εποχή του Λας Βέγκας
- Ωρα αποφάσεων, με το βλέμμα στραμμένο στη Νίκαια – «Απαντήσεις θέλουμε, όχι γενικόλογες συζητήσεις»
- Αυστραλία: Το «πείραμα» της απαγόρευσης των social media κυλάει ομαλά, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442