Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης προς κυβέρνηση: Δώστε λύση, κάντε εκλογές

Μητσοτάκης προς κυβέρνηση: Δώστε λύση, κάντε εκλογές

Το αίτημά του για εκλογές επανέλαβε με έμφαση, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για την ψήφιση των τελευταίων προαπαιτούμενων με στόχο το κλείσιμο της β' αξιολόγησης. «Δώστε λύση. Κάντε εκλογές. Μόνο μέσα από εκλογές μπορεί να προκύψει μια κυβέρνηση με ορμή και αξιοπιστία, αποφασισμένη να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το αίτημά του για εκλογές επανέλαβε με έμφαση, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για την ψήφιση των τελευταίων προαπαιτούμενων με στόχο το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

«Δώστε λύση. Κάντε εκλογές. Μόνο μέσα από εκλογές μπορεί να προκύψει μια κυβέρνηση με ορμή και αξιοπιστία, αποφασισμένη να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που θα μπορεί να διεκδικήσει από τους εταίρους να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος που έχουν αναλάβει από τον Νοέμβριο του 2012» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πρόσθεσε:

«Καλώ άλλη μια φορά τον κ. Τσίπρα να ιεραρχήσει σωστά τις ευθύνες που αναλογούν στο αξίωμά του και να του θυμίσω ότι η ιστορία μάς κρίνει εκ των υστέρων, αλλά από την κοινωνία κρινόμαστε καθημερινά».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι περιφρονεί συστηματικά τη Βουλή. «Τίποτα δεν σταματά μια κυβέρνηση που δεν έχει τη στοιχειώδη ευθιξία και δεν δείχνει σεβασμό στους θεσμούς και τους κανόνες του Κοινοβουλίου» συνέχισε και είπε χαρακτηριστικά πως η αξιολόγηση ανοιγοκλείνει.

«Υπάρχει και το στοιχείο του γελοίου» συμπλήρωσε, για την ψήφιση προαπαιτούμενων σε νομοσχέδιο για την αλιεία και διερωτήθηκε: «Από ποιον προσπαθείτε να κρυφτείτε; Η κοινωνία σας βλέπει κ. υπουργέ, όσο κι αν εσείς μας είπατε την προηγούμενη φορά ότι παρακολουθεί survivor και όχι τη Βουλή».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν συμμετείχε, αλλά απλώς ήταν παριστάμενη.

«Παίρνετε ό,τι σας δίνουν. Κάνετε ό,τι σας ζητούν» είπε και ανέφερε ότι η κυβέρνηση απέτυχε και στους τρεις στόχους που είχε περιγράψει ο πρωθυπουργός, δηλαδή στο κλείσιμο της αξιολόγησης, στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και στη ρύθμιση του χρέους.

«Στο ζήτημα του χρέους αποκαλύπτεται όλος ο οπορτουνισμός της κυβέρνησης. Η ίδια συμφώνησε ότι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μετά το τέλος του προγράμματος και εφόσον είναι απαραίτητο. Αυτό υπογράψατε κ. Τσακαλώτο και σηκώσατε μετά μόνοι σας το θέμα του χρέους ψηλά, για να πείσετε τους βουλευτές σας να ψηφίσουν τα μέτρα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όταν βουλευτές της συμπολίτευσης τον ρώτησαν τι συζήτησε με τον κ. Σόιμπλε κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο, όχι εμένα. Έχετε κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό και ρωτάτε εμένα τι λέει ο Σόιμπλε στο αυτί;».

Σχόλιο από το Μέγαρο Μαξίμου

«Την ώρα που η κυβέρνηση κορυφώνει τη διαπραγματευτική μάχη σε διεθνές επίπεδο, επικεντρώνοντας στον εθνικό στόχο της ρύθμισης τους χρέους και την ώρα που όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης και στο δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για τήρηση των συμφωνηθέντων, ο κ. Μητσοτάκης στο εσωτερικό, επίμονα μίζερος και μονότονος, ζητά για μία ακόμη φορά εκλογές. Αρνείται να αντιληφθεί ότι εκτός από το διακαή πόθο του να επιστρέψει στις καρέκλες της εξουσίας, υπάρχει και το εθνικό συμφέρον» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Μητσοτάκη.

Και προσθέτει:

«Οι σύμβουλοί του τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Θα μπορούσαν τουλάχιστον σήμερα να του επισημάνουν το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών και να τον αποτρέψουν.

»Σε κάθε περίπτωση να μην ματαιοπονεί, γιατί οι εκλογές θα αργήσουν ακόμη δύο χρόνια και κάτι μήνες.

»Στο μεσοδιάστημα ας προσπαθήσει για πιο πειστικό αφήγημα, γιατί δεν μπορεί πια να ανακαλύπτει ύφεση όταν όλοι οι ξένοι οίκοι και τα επίσημα στοιχεία ελληνικών και ξένων ανεξάρτητων αρχών επιβεβαιώνουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

»Τέλος, αντί να λέει διαρκώς τα ίδια, μήπως ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει επιτέλους για τις καταγγελίες του κ. Μαρτίνη στην Εξεταστική Επιτροπή για το ρόλο που διαδραμάτισαν πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ και συνεργάτες του στο σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»; Όπως οι κ. Γεωργιάδης, Βορίδης, Χατζηδάκης, Μηταράκης καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Έχουν περάσει 24 ώρες και συνεχίζει να σωπαίνει ενοχικά.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024