Ελεύθερα 82 κορίτσια που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ
Οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ απελευθέρωσαν 82
μαθήτριες που είχαν απαγάγει πριν τρία χρόνια, με αντάλλαγμα φερόμενα
μέλη της οργάνωσης που τελούσαν υπό κράτηση από τις αρχές.
Οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ απελευθέρωσαν 82 μαθήτριες που είχαν απαγάγει πριν τρία χρόνια, με αντάλλαγμα φερόμενα μέλη της οργάνωσης που τελούσαν υπό κράτηση από τις αρχές, ανακοίνωσε η προεδρία της Νιγηρίας το Σάββατο.
Οι μαθήτριες βρίσκονταν σε μια ομάδα 200 και πλέον κοριτσιών, που είχαν απαγάγει οι μαχητές από το χωριό Τσιμπόκ τον Απρίλιο του 2014.
«Σήμερα, 82 κορίτσια από το Τσιμπόκ αφέθηκαν ελεύθερα… με αντάλλαγμα φερόμενα μέλη της Μπόκο Χαράμ που κρατούνταν από τις αρχές», ανέφερε η προεδρία της χώρας με ανάρτησή της στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, προσθέτοντας πως η Νιγηρία ευχαριστεί την Ελβετία και την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού για την βοήθεια που παρείχαν στην απελευθέρωση των κοριτσιών μέσα από «µακρές διαπραγµατεύσεις».
Ο πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι θα υποδεχθεί τα κορίτσια στην πρωτεύουσα Αμπούζα το απογευμα της Κυριακής.
Δεν διευκρινίστηκε, πάντως, πόσα μέλη της Μπόκο Χαράμ θα απελευθερωθούν βάσει της συμφωνίας ανταλλαγής.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας