Πιτσιόρλας: Η διαγωνιστική διαδικασία στον ΟΛΘ ολοκληρώθηκε με άψογο τρόπο
Την ικανοποίησή του σχετικά με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το 67% του ΟΛΘ εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομίας Στ.Πιτσιόρλας, επισημαίνοντας ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι ολοκληρώθηκε με άψογο τρόπο η διαγωνιστική διαδικασία». Ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα για την κεφαλαιακή επάρκεια του γερμανικού fund, τόνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρώθηκε η διαδικασία χωρίς αποδείξεις για την κεφαλαιακή επάρκεια των σχημάτων, που συμμετείχαν».
Την ικανοποίησή του σχετικά με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, επισημαίνοντας ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι ολοκληρώθηκε με άψογο τρόπο η διαγωνιστική διαδικασία».
Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, το σχήμα που αναδείχθηκε πλειοδότης ανταποκρίνεται σε όλες τις προδιαγραφές και το τίμημα είναι πάρα πολύ υψηλό.
«Η προοπτική για το λιμάνι από εδώ και πέρα είναι εξαιρετική, ο ΟΛΘ μπορεί να αναδειχθεί αυτό που ιστορικά ήταν, έξοδος προς την κεντρική Ευρώπη» υπογράμμισε.
Ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα, που διατύπωνε επιφυλάξεις για την κεφαλαιακή επάρκεια του γερμανικού fund, το οποίο συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα, που πλειοδότησε, ο υφυπουργός τόνισε: «Ο διαγωνισμός έχει πάρα πολύ συγκεκριμένους όρους και δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρώθηκε η διαδικασία χωρίς αποδείξεις για την κεφαλαιακή επάρκεια των σχημάτων, που συμμετείχαν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βουλή: Φοιτητές ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 – «Θα πουλάνε πτυχία, ενώ εμείς μοχθούμε δέκα χρόνια»
- Ιωάννινα: Πλημμύρισαν δρόμοι μετά από έντονη βροχή και χαλάζι
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τη «θλίψη και οργή» Μητσοτάκη για την ακρίβεια, ήρθε και η ομολογία της αποτυχίας από τον Π. Μαρινάκη
- Ελλάδα στον ΟΗΕ: Προσηλωμένοι στη διασφάλιση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας
- H ΑΙ σύντομα θα χρειάζεται περισσότερο νερό από ό,τι ο παγκόσμιος πληθυσμός
- Παίζοντας μπάλα στην πόλη του Πελέ…
- Τραμπ: «Αντιπατριωτικό» το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που διατάσσει τερματισμό του πολέμου στο Ιράν
- Η Κάρολαϊν Κένεντι σπάει τη σιωπή της για τη «σύντομη ζωή» της εκλιπούσας κόρης της, Τατιάνα Σλόσμπεργκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)














































![Ακίνητα: Τι επιλέγουν οι Ελληνες – Η πίτα ολοκληρωμένων αγοραπωλησιών στην επικράτεια [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-3-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442