Εθνική Βιβλιοθήκη: Ανοιχτή πρόσκληση για το Πρόγραμμα «Σημεία Ανάγνωσης»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2017, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσκαλεί σχολεία, βιβλιοθήκες, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και άλλους φορείς να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σημεία Ανάγνωσης» (24 Απριλίου έως 15 Μαΐου), υλοποιώντας μία ξεχωριστή σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2017, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσκαλεί σχολεία, βιβλιοθήκες, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και άλλους φορείς να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σημεία Ανάγνωσης» (24 Απριλίου έως 15 Μαΐου), υλοποιώντας μία ξεχωριστή σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες.
Το πρόγραμμα οργανώνεται γύρω από έξι ενότητες οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις όψεις της ανάγνωσης ως εμπειρία και ως περιεχόμενο, αναδεικνύοντας τι, πού, πώς, πότε, με ποιόν και γιατί διαβάζουμε. Απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικίες με κείμενα διαφορετικής δυσκολίας, παροτρύνοντας μικρούς και μεγάλους να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις με ένα κείμενο, μια ζωγραφιά, μια φωτογραφία ή ένα βίντεο.
H Εθνική Βιβλιοθήκη διαθέτει ανοιχτά όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό για την υλοποίηση των εργαστηρίων (οδηγίες, έντυπα, βιβλιογραφία και λογοτεχνικά αποσπάσματα) στην ιστοσελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών network.nlg.gr.
Ήδη πάνω από 100 φορείς εκπαίδευσης και πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή στη δράση, ενώ χιλιάδες αναμένεται να είναι οι μικροί και μεγάλοι αναγνώστες που θα καταγράψουν τις εμπειρίες, τις προτάσεις και τις ιδέες τους για την Εθνική Βιβλιοθήκη.
Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα αποσταλούν ταχυδρομικά από κάθε γωνιά της χώρας στην Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προκειμένου να συνθέσουν την έκθεση – εγκατάσταση «Σημεία Ανάγνωσης».
Η έκθεση οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη και θα εγκαινιαστεί στις νέες εγκαταστάσεις της (ΚΠΙΣΝ) στις 15 Ιουνίου 2017. Η εγκατάσταση θα εμπλουτιστεί με τη διάδραση των επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Summer Nostos Festival 18 – 25/06/2017) και θα παραμείνει στο χώρο υποδοχής της ΕΒΕ έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2017.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλη φωτιά σε ναυτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν
- «Ανακουφισμένος» ο Φρίντριχ Μερτς για το τέλος του καθεστώτος του Ιράν – «Δεν είναι ώρα για κήρυγμα», λέει
- World Monitor: Οι σημαντικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην οθόνη σου, σε πραγματικό χρόνο
- Γρηγορίου: «Το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού και το πέναλτι στον Αλφαρέλα αποτελούν αλλοίωση»
- Ελ Εριάν: Πώς θα αντιδράσουν οι αγορές στη σύγκρουση Ιράν με ΗΠΑ-Ισραήλ
- Μπενίτεθ: «Το σημαντικότερο είναι πως η ομάδα γίνεται όλο και καλύτερη και πιο δυνατή»
- Όλα τα γκολ και τα highlights της 23ης αγωνιστικής της Super League (vids)
- Η Κέλι Όσμπορν απαντά σε όσους σχολιάζουν αρνητικά το σώμα της ενώ «περνάει την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442