Η αιγυπτιακή Βουλή ενέκρινε τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Το Κοινοβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε την Τρίτη την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για περίοδο τριών μηνών, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της χώρας. Η έγκριση του Κοινοβουλίου έρχεται δύο ημέρες μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε δύο κοπτικές εκκλησίες, στις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 45 άνθρωποι.
Το Κοινοβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε την Τρίτη την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για περίοδο τριών μηνών, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της χώρας.
Η έγκριση του Κοινοβουλίου έρχεται δύο ημέρες μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε δύο κοπτικές εκκλησίες, στις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 45 άνθρωποι.
Ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Κυριακή, αμέσως μετά τις επιθέσεις. Για να ισχύει η απόφαση έπρεπε να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442