Μέσω των Play Offs από την επόμενη σεζόν ο πρωταθλητής
Το διοικητικό συμβούλιο της Super League επικύρωσε τη μεγάλη καινοτομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς από την ερχόμενη κιόλας αγωνιστική περίοδο ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται μέσω πλέι οφ, διαδικασία στην οποία θα λαμβάνουν μέρος οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου, που θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους.
Το διοικητικό συμβούλιο της Super League επικύρωσε τη μεγάλη καινοτομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς από την ερχόμενη κιόλας αγωνιστική περίοδο ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται μέσω πλέι οφ, διαδικασία στην οποία θα λαμβάνουν μέρος οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου, που θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους.
Για τη μείωση των συλλόγων της κατηγορίας σε 14 (από 16), από την περίοδο 2018-19, η 15η και 16η ομάδα στην κατάταξη της επόμενης περιόδου θα υποβιβαστούν άμεσα στη Football League, ενώ η 13η και 14η θα παίξουν μπαράζ υποβιβασμού ή ανόδου με τον δεύτερο και τον τρίτο της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, ο πρωταθλητής της οποίας θα προάγεται άμεσα στη Super League.
Να σημειωθεί πάντως πως η πρόταση μείωσης των ομάδων δεν πέρασε με απόλυτη πλειοψηφία, καθώς οι ΠΑΕ ΑΕΛ, Λεβαδειακός και Παναιτωλικός ψήφισαν κατά, ενώ η ΕΠΟ επέλεξε το «λευκό». Ως προς το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της ανακατανομής εσόδων δεν υπήρξε κάτι νεότερο, παρότι συζητήθηκε και η οριστική απόφαση θα ληφθεί στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας.
Ακόμη, η διοργανώτρια αρχή θα αιτηθεί από την ΕΠΟ να επανέλθει η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (Α΄ ΕΟΟΔ) στη δικαιοδοσία της Super League, να καταργηθεί το παράβολο επικύρωσης επαγγελματικών συμβολαίων ποδοσφαιριστών, να τροποποιηθεί η αναλογία διανομής των πειθαρχικών προστίμων (από 60%-40%, σε 25%-75%) και να πραγματοποιηθεί συμψηφισμός οφειλής ΕΠΟ προς ΠΑΕ από το Solidarity της UEFA, με οφειλές της Super League για αμοιβές διαιτησίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)
- Ο εντερικός – εγκεφαλικός άξονας του σκύλου: Πώς το έντερο επηρεάζει το άγχος, τη συμπεριφορά, την ευζωία του
- Το σκίτσο της Έφης Ξένου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης διαλύει το κοινοβούλιο για να «επιστρέψει η εξουσία στον λαό»
- Στάθης Μαντζώρος: Η βελτίωση στην υγεία του 6 μήνες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
- Βιώσιμες επιλογές και στα παιχνίδια; Και όμως υπάρχουν!
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (12/12): Δράση με Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442