Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Στη ρωσική επιθετικότητα αποδίδουν οι ΗΠΑ την αναζωπύρωση στην Ουκρανία

Στη ρωσική επιθετικότητα αποδίδουν οι ΗΠΑ την αναζωπύρωση στην Ουκρανία

Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ, κατηγόρησε την Ρωσία για επιθετικότητα στην Ουκρανία και επέρριψε στη ρωσική πλευρά την ευθύνη για την αναζωπύρωση της έντασης στις ανατολικές επαρχίες. Όσον αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, οι ΗΠΑ επανέλαβαν πως άρση τους περνά από την Κριμαία. «Θέλουμε καλύτερες σχέσεις, αλλά η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία επιτάσσει σαφή και ισχυρή καταδίκη των ρωσικών κινήσεων» είπε η Χάλεϊ.

Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ, κατηγόρησε την Ρωσία για επιθετικότητα στην Ουκρανία και επέρριψε στη ρωσική πλευρά την ευθύνη για την αναζωπύρωση της έντασης στις ανατολικές επαρχίες.

Όσον αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, οι ΗΠΑ επανέλαβαν πως άρση τους περνά από την Κριμαία.

Δεδομένων των ενδείξεων που έχει δώσει σχετικά με το Κρεμλίνο ο Τραμπ, η διεθνής σκηνή περιμένει τις πρώτες κινήσεις του κυβερνητικού σχήματος απέναντι στη Ρωσία για να δημιουργηθεί μία εικόνα για την στάση που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα η Ουάσινγκτον.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Χάλεϊ (την οποία διόρισε ο Τραμπ) ήξερε πως τα λόγια της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα τύγχαναν ενδελεχούς εξέτασης.

«Θεωρώ ατυχές πως στην πρώτη μου εμφάνιση εδώ πρέπει να καταδικάσω την επιθετικότητα της Ρωσίας» είπε η Χάλεϊ.

«Δεν θα έπρεπε να συμβεί, ούτε και να είναι έτσι. Θέλουμε όντως καλύτερες σχέσεις, αλλά η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία επιτάσσει σαφή και ισχυρή καταδίκη των ρωσικών κινήσεων» προσέθεσε.

Η πρέσβης των ΗΠΑ επεκτάθηκε και στο ζήτημα των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση. Καθώς πλανάτο το ενδεχόμενο υποχώρησης των ΗΠΑ από τα μέτρα, οι Ευρωπαίοι από την πλευρά τους είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους (με τη Γαλλία, χαρακτηριστικά, να δείχνει πως θα προχωρούσε ακόμη κι αν η Ουάσινγκτον έκανε πίσω).

«Η ανατολική Ουκρανία δεν είναι φυσικά το μόνο τμήμα της χώρας που υποφέρει εξαιτίας των επιθετικών κινήσεων της Ρωσίας» είπε η πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να καταδικάζουν και να ζητούν άμεσο τερματισμό της ρωσικής κατοχής της Κριμαίας» συνέχισε, τονίζοντας πως «η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία και οι κυρώσεις μας σε σχέση με το ζήτημα της Κριμαίας θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να ξαναδώσει η Ρωσία τον έλεγχο της Κριμαίας στην Ουκρανία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο