Δεν θα υπάρξει συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν πριν τη Γενεύη
Οι διαβουλεύσεις εν όψει της διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό συνεχίζονται και εντατικοποιούνται, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, επισημαίνοντας τη σημασία της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, όπου θα συζητηθούν όλα.
Οι διαβουλεύσεις εν όψει της διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό συνεχίζονται και εντατικοποιούνται, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, επισημαίνοντας τη σημασία της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, όπου θα συζητηθούν όλα.
Παράλληλα, αναφέρουν ότι θα υπάρξουν επικοινωνίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με όλους τους εμπλεκόμενους.
Ως προς τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, που συζητιόταν να γίνει πριν από τη μετάβασή τους στη Γενεύη για τη διάσκεψη, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οργανωτικά δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, λόγω των δυσάρεστων εξελίξεων των τελευταίων ημερών στην Τουρκία.
Συνάντηση Κοτζιά – Τσαβούσογλου
Αντ’ αυτού θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι δύο υπουργοί είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Κοτζιάς και Τσαβούσογλου συμφώνησαν να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη κατά την επίσκεψή τους εκεί.
Στην Αγκυρα ο Ακιντζί
Με μιάμιση ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η συνάντηση του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα την Πέμπτη. Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι λόγω της νέας βομβιστικής επίθεσης στη Σμύρνη υπήρξε καθυστέρηση στη συνάντηση, η οποία αναμένετο αρχικά να ξεκινήσει στις 18.30 ώρα Τουρκίας (17.30 ώρα Ελλάδος).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπραντ Πιτ: Συνεχίζονται τα γυρίσματα στην Ύδρα – Σε ποια άλλη πόλη της χώρας θα ταξιδέψει
- Tα σενάρια αύξησης για τον κατώτατο μισθό
- Φτάνει! Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό της κομματικής φιλοδοξίας και του πολιτικού παιχνιδιού
- «Στον… αέρα ο Χεζόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης – Έχει πρόβλημα με τον Σκαριόλο»
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον ιδρυτή του Telegram – Κατηγορείται για «διευκόλυνση τρομοκρατικών ενεργειών»
- Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Αττική Οδό – Στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους
- «Ανόητη, επιφανειακή και υπέροχη» – Η Σίντι Κρόφορντ στα 60 της και η μακρινή συγγένεια με τον Καρλομάγνο
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-136x85.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442