Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς βαγόνια η ρόδα στο Σύνταγμα

Χωρίς βαγόνια η ρόδα στο Σύνταγμα

Χωρίς βαγόνια είναι από το βράδυ της Τρίτης η ρόδα στην πλατεία Συντάγματος. Συνεργεία του δήμου Αθηναίων τα αφαίρεσαν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Βάσει των προδιαγραφών υπάρχει περίπτωση να αφαιρεθεί και το επάνω μέρος της εάν η ένταση των ανέμων ξεπεράσει τα 8 μποφόρ. Πάντως, η ρόδα που δεν... γυρίζει έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χωρίς βαγόνια είναι από το βράδυ της Τρίτης η ρόδα στην πλατεία Συντάγματος. Συνεργεία του δήμου Αθηναίων τα αφαίρεσαν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η ρόδα επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία την παραμονή των Χριστουγέννων, πράγμα που δεν έγινε, και να μείνει εκεί για περίπου δύο μήνες.

Ο δήμος Αθηναίων έχει τονίσει σε ανακοίνωσή του πως η ρόδα «θα λειτουργήσει μόνο όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της».

Συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ρόδα θα λειτουργήσει αλλά «χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια, όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση, απ’ οπουδήποτε».

Καθησυχάζουν, μάλιστα, τους πολίτες ότι «οι μέρες για δωρεάν χρήση της ρόδας, που χάθηκαν από την περίοδο των γιορτών, θα μεταφερθούν μέσα στον Ιανουάριο».

Όπως αναφέρουν, ο δήμος είναι ταυτόχρονα σε δύο θέσεις, από τη μία πλευρά θα ήθελε η ρόδα να λειτουργεί ήδη, από την άλλη, ως ελεγκτικός μηχανισμός που πρέπει να αδειοδοτήσει τη συγκεκριμένη ρόδα, «δεν θα αφήσει να γίνει αυτό, αν δεν τηρούνται μέχρι και την τελευταία τους λεπτομέρεια όλες οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για τη νόμιμη λειτουργία της. Δηλαδή, δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση στην ασφάλεια, όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση απ’ οπουδήποτε» ξεκαθαρίζουν.

Η απόφαση για την τοποθέτηση της ρόδας ελήφθη αρχικά από το δήμο Αθηναίων με το σκεπτικό ότι πρόκειται για «μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία με κοινωνικό πρόσημο καθώς η χρήση της θα ήταν δωρεάν για την περίοδο των γιορτών».

Οι συνεργάτες του Γιώργου Καμίνη, αναφερόμενοι στη διαδικασία που ακολουθήθηκε, επαναλαμβάνουν ότι «όπως ισχύει διεθνώς, αυτές οι κατασκευές πρώτα στήνονται και μετά αξιολογούνται. Αυτή η κατασκευή ελέγχεται από έναν διεθνή οργανισμό πιστοποίησης, τον TUV, ο οποίος πράγματι την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε την έκθεση ελέγχου στην αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, της οποίας προεδρεύει ο δήμος Αθηναίων, αλλά συμμετέχουν υπουργεία, η πυροσβεστική, η αστυνομία και άλλοι φορείς. Η έκθεση είχε όμως, πράγματα που ήταν σε εκκρεμότητα και δεν επέτρεπε στην επιτροπή να δώσει το πράσινο φως ώστε να αρχίσει να λειτουργεί η ρόδα».

Σε ερώτηση σχετικά με την αξιοπιστία της εταιρείας που έφερε τη ρόδα, απαντούν ότι «εκπροσωπεί μια μεγάλη πολυεθνική, της οποίας βασική δουλειά είναι οι ρόδες. Δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας της και αμφισβήτησης. Η εταιρεία από τη στιγμή που έφερε τη ρόδα εδώ, έπρεπε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες, κινήσεις ρουτίνας, για τη συγκεκριμένη κατασκευή. Αποδείχθηκε όμως, ότι δεν είναι ρουτίνας, οι ελληνικές υπηρεσίες ήθελαν περισσότερα στοιχεία, τα οποία είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, μια μεγάλη κατασκευή, έχει τοποθετηθεί σε ένα σημείο όπου το έδαφος έχει κλίση, είμαστε μια χώρα με σεισμικότητα, έχουμε ισχυρούς ανέμους».

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν, τα βαγόνια έχουν ήδη αφαιρεθεί από χθες το βράδυ, λόγω των ανέμων ενώ, όπως ενημερώθηκαν στις προδιαγραφές της ρόδας, περιλαμβάνεται η αφαίρεση του πάνω μέρους της, αν η ένταση των ανέμων ξεπεράσει τα 8 μποφόρ.

Όταν περάσει η περίοδος δωρεάν χρήσης της ρόδας, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η ρόδα θα ξεστηθεί και θα υπάρξει διαγωνισμός για το ποιος θα διαχειριστεί τη ρόδα αυτή ή άλλη. Προβλέπεται η λειτουργία της ρόδας παρατήρησης για δύο μήνες, με κανονική μίσθωση και εισιτήριο, που επιδίωξη του δήμου είναι να μην υπερβαίνει η τιμή του τα 4 με 5 ευρώ.

Σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η ρόδα που δεν… γυρίζει έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο Twitter, μάλιστα, έχει δημιουργηθεί hashtag #ρόδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024