Φίλο των Κινέζων «δείχνει» ο Τραμπ για την πρεσβεία στο Πεκίνο
Mετά το σάλο που δημιούργησε το τηλεφώνημα Τραμπ με την πρόεδρο της Ταϊβάν, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται ότι προχωρά σε μια σημαντική διορθωτική κίνηση: την επιλογή -χωρίς ακόμα επίσημη ανακοίνωση- του νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Πεκίνο.
Mετά το σάλο που δημιούργησε το τηλεφώνημα Τραμπ με την πρόεδρο της Ταϊβάν, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται ότι προχωρά σε μια σημαντική διορθωτική κίνηση: την επιλογή -χωρίς ακόμα επίσημη ανακοίνωση- του νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Πεκίνο.
Πρόκειται για τον κυβερνήτη της Αϊόβα Τέρι Μπράνσταντ, ο οποίος μάλιστα είναι ο μακροβιότερος κυβερνήτης στην ιστορία των ΗΠΑ -ανέλαβε για πρώτη φορά το 1983.
Ο Μπράνσταντ εθεάθη στον Πύργο του Τραμπ, εκεί που γίνονται συναντήσεις και ραντεβού εν όψει της ανάληψης της προεδρίας από τον επιχειρηματία και της συγκρότησης της κυβέρνησης του.
Ακόμα δεν έχει υπάρχει επιβεβαίωση του διορισμού (που θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Γερουσία), ενώ ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη είπε ότι «ακόμα είναι νωρίς» για ανακοινώσεις.
Ο Μπράνσταντ διατηρεί εξαιρετικά καλές σχέσεις με την Κίνα. Είχε μάλιστα συναντήσει τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Ζιπίνγκ, πίσω στο 1985, όταν είχε επισκεφθεί την Αϊόβα με άλλη ιδιότητα. Ο κυβερνήτης έχει επισκεφθεί τέσσερις φορές το Πεκίνο τα τελευταία επτά χρόνια.
Αλλά και το Πεκίνο έχει καλές αναμνήσεις από τον κυβερνήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη πληροφορία από το Bloomberg ότι ο Μπράνσταντ θα διοριστεί στην πρεσβεία, το κινεζικό ΥΠΕΞ αντέδρασε μιλώντας για έναν «παλιό φίλο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
- Στερεύει η Ελλάδα από εργατικά χέρια; – Σε ποιους κλάδους καταγράφονται ελλείψεις
- Δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος ξυλοκόπησαν και λήστεψαν διανομέα στην Αργυρούπολη
- Συνταγή: Muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα
- Μέτρα για πνευματική ιδιοκτησία και επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442