Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τη «χρυσή μπάλα»
Το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας (12/12) θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της «χρυσής μπάλας» και η ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή για το 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αθλητική εφημερίδα «L'Equipe», η οποία σε συνεργασία με το περιοδικό «France Football» διοργανώνει τη ψηφοφορία.
Το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας (12/12) θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της «χρυσής μπάλας» και η ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή για το 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αθλητική εφημερίδα «L’Equipe», η οποία σε συνεργασία με το περιοδικό «France Football» διοργανώνει τη ψηφοφορία.
Να σημειωθεί πως η φετινή διοργάνωση της «χρυσής μπάλας» επέστρεψε στους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα αναδείξουν τον κορυφαίο της χρονιάς, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος κατέκτησε το τσάμπιονς λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης και το Euro της Γαλλίας με την εθνική Πορτογαλίας.
Το βραβείο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, που δημιουργήθηκε το 2010 με τη συγχώνευση του «Ballon d’Or» του και του «FIFA World Player», έκλεισε τον κύκλο του, λόγω της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για ανανέωση της συμφωνίας με το γαλλικό περιοδικό.
Η «χρυσή μπάλα» «γεννήθηκε» το 1956 και το 2010, υπό την προεδρία του Ζεπ Μπλάτερ στην FIFA, καταβλήθηκαν 15 εκατομμύρια ευρώ στον εκδοτικό όμιλο Αμάουρι, που εκδίδει την καθημερινή αθλητική εφημερίδα «L’Equipe» και το «France Football», προκειμένου να αποκτηθούν τα δικαιώματα του τροπαίου.
Με την ανάδειξη του Τζάνι Ινφαντίνο στην προεδρία της FIFA, υπήρξε ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών και αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η συμφωνία, μιας και επιθυμεί ένα βραβείο που να δίνεται αποκλειστικά από την παγκόσμια ομοσπονδία. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2010 μόνο δύο παίκτες, οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, έχουν πάρει την «χρυσή μπάλα» της FIFA.
Η φετινή τελική λίστα των υποψηφίων περιλαμβάνει τους: Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκάρεθ Μπέιλ, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Σέρχιο Αγουέρο, Αντουάν Γκριεζμάν, Ντιέγκο Γκοντίν, Γκονζάλο Ιγκουαΐν, Πάουλο Ντιμπάλα, Κέβιν Ντε Μπρούιν, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Αντρές Ινιέστα, Κόκε, Τόνι Κρόος, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Ούγκο Γιορίς, Ριγιάντ Μαχρέζ, Λιονέλ Μέσι, Λούκα Μόντριτς, Τόμας Μίλερ, Μάνουελ Νόιερ, Νεϊμάρ, Ντιμίτρι Παγέτ, Πέπε, Πολ Πογκμπά, Ρούι Πατρίσιο, Σέρχιο Ράμος, Λουίς Σουάρες, Τζέιμι Βάρντι και Αρτούρο Βιδάλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Τελειώνει ο Ταμπελίνι από την Παρί»
- Απίθανα πράγματα: Ο Ντεπάι έπαιζε με το κινητό του την ώρα του αγώνα της Κορίνθιανς (vid)
- Τι είπε ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ για τα σενάρια για το μέλλον του
- Με προβλήματα η Βαλένθια κόντρα στον Ολυμπιακό
- Η απάντηση του Νάναλι: «Είμαι καλύτερος από πολλούς παίκτες της Euroleague»
- Η τρομερή αντίδραση του Πιτίνο στο buzzer beater νίκης της ομάδας του (vid)
- «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου» – Ο Τσιτσιπάς νευρίασε με τον διαιτητή στην ήττα στο Miami Open (vid)
- Τέλος εποχής: Ο Ντιμίτρι Παγιέ «κρέμασε» τα παπούτσια του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442