H Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για «απαγωγή» δύο στρατιωτών
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγορεί τις ουκρανικές υπηρεσίες πως «αιχμαλώτισαν» δύο ρώσους στρατιώτες στην Κριμαία και τους πήραν στην Ουκρανία, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Η ουκρανική πλευρά αναφέρει ότι οι στρατιώτες συνελήφθησαν ενώ είχαν περάσει στην ουκρανική επικράτεια και πως επρόκειτο για «λιποτάκτες» που είχαν αυτομολήσει στις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγορεί τις ουκρανικές υπηρεσίες πως «αιχμαλώτισαν» δύο ρώσους στρατιώτες στην Κριμαία και τους πήραν στην Ουκρανία, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Η ουκρανική πλευρά αναφέρει ότι οι στρατιώτες συνελήφθησαν ενώ είχαν περάσει στην ουκρανική επικράτεια και πως επρόκειτο για «λιποτάκτες» που είχαν αυτομολήσει στις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία.
Καταγγέλλοντας «άλλη μια κατάφωρη πρόκληση» από μέρους του Κιέβου, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας απαίτησε οι δύο ρώσοι στρατιωτικοί «να επιστρέψουν αμέσως».
Στον ίδιο τόνο ήταν αργότερα την Τρίτη και οι αναφορές από τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ, ο οποίος χαρακτήρισε την κίνηση «πρόκληση».
Το Κρεμλίνο από τηνπ λευρά του ανέφερε πως έχει λάβει «τα απαραίτητα μέτρα», και τόνισε πως «το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014, κάτι που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.