Σχέδιο για το προσφυγικό ζήτημα στη Χίο παρουσιάστηκε στο Μαξίμου
Ευρεία διυπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, για την διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στην Χίο, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξιμου.
Ευρεία διυπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, για την διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στην Χίο, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξιμου.
Κατά τη συνάντηση ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη τήρησης της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, επαναδιατύπωσε την πρόταση της κυβέρνησης για την διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος στην Χίο.
Η κυβερνητική πρόταση προβλέπει, να δοθεί προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων υποδομών και περιβάλλοντος για το νησί, με τη συνεργασία της περιφέρειας Β.Αιγαίου, του δήμου Χίου και του υπουργείου Ανάπτυξης.
Το υπουργείο Ανάπτυξης θα προχωρήσει μέχρι το τέλος του 2016 στην θεσμοθέτηση ενός νέου ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου για το Βόρειο Αιγαίο, που θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ακόμη, τηνδημιουργία νέου χώρου φιλοξενίας στον πρώην ΧΑΔΑ, ως μόνης άμεσα εφικτής οικονομικά λύσης, στην προοπτική κατάργησης του χώρου φιλοξενίας στην Σούδα και λειτουργίας της ΒΙΑΛ μόνο ως χώρος υποδοχής και ταυτοποίησης.
Την προσωρινή χρήση της εγκατάστασης στο Μερσινίδι, ως προαναχωρησιακό κέντρο δυναμικότητας 120 ατόμων για μεταβατικό διάστημα, και προσπάθεια χωροθέτησής του σε άλλη θέση και την ενίσχυση της αστυνόμευσης του νησιού.
Την επιτάχυνση τέλος των διαδικασιών των Επιτροπών Ασύλου – Προσφυγών με ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου με προσωπικό, η οποία από κανένα στέλεχος στην αρχή του 2016, στο τέλος του έτους θα είναι στελεχωμένη με 40 άτομα.
Οι εκπρόσωποι του δήμου Χίου θα επεξεργαστούν περαιτέρω την παραπάνω πρόταση και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τη θέσουν υπόψη του δημοτικού συμβουλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)










![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)



![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442