Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Η Toblerone μίκρυνε και οι Βρετανοί έγιναν έξαλλοι

Η Toblerone μίκρυνε και οι Βρετανοί έγιναν έξαλλοι

Σοκ έπαθαν οι Βρετανοί λάτρεις της πασίγνωστης ελβετικής σοκολάτας Toblerone όταν διαπίστωσαν ότι η εταιρεία παραγωγής αποφάσισε να μικρύνει τα χαρακτηριστικά τριγωνάκια της στις συσκευασίες που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να περικόψει το κόστος.

Σοκ έπαθαν οι Βρετανοί λάτρεις της πασίγνωστης ελβετικής σοκολάτας Toblerone όταν διαπίστωσαν ότι η εταιρεία παραγωγής αποφάσισε να μικρύνει τα χαρακτηριστικά τριγωνάκια της στις συσκευασίες που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να περικόψει το κόστος.

Η εταιρεία Mondelez International εξήγησε ότι η απόφαση να προωθήσει σοκολάτα σε… σμίκρυνση ελήφθη προκειμένου να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα η τιμή της και δεν έχει καμία σχέση με την πτώση της στερλίνας λόγω του Brexit.

Η εξήγηση αυτή πάντως δεν σταμάτησε το τσουνάμι των παραπόνων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που προϊόντα που κυκλοφορούν στη Βρετανία «μικραίνουν» για να μην ακριβύνουν.

Η ελβετική εταιρεία μείωσε το βάρος της σοκολάτας των 170 γραμμαρίων στα 150 γραμμάρια, αυξάνοντας το διάστημα μεταξύ των χαρακτηριστικών τριγώνων. Η σοκολάτα των 400 γραμμαρίων μειώθηκε επίσης στα 360 γραμμάρια.

Μολονότι διέψευσε ότι η αλλαγή αυτή έχει οποιαδήποτε σχέση με το Brexit, η εταιρεία Mondelez ανακοίνωσε ότι οι σοκολάτες Toblerone που πωλούνται σε άλλες χώρες δεν πρόκειται να αλλάξουν.

«Πάντα εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι θα παρέχουμε στους καταναλωτές ποιότητα ανάλογη της τιμής όμως, όπως και πολλές άλλες εταιρείες, δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το υψηλό κόστος πολλών συστατικών. Απορροφούμε αυτό το κόστος για όσο περισσότερο γίνεται αλλά για να διασφαλίσουμε ότι η Toblerone θα παραμείνει στα ράφια, σε προσιτή τιμή και με το γνωστό σχήμα που όλοι αγαπάμε, έπρεπε να μειώσουμε το βάρος της συγκεκριμένης σοκολάτας» που προορίζεται για την αγορά του ΗΒ, είπε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τα προϊόντα της Mondelez εξάγονται σε 120 χώρες.

Η τιμή της ζάχαρης αυξήθηκε περίπου κατά 45% φέτος. Η τιμή του γάλακτος έχει επίσης αρχίσει να αυξάνεται, ενώ η τιμή του κακάο παραμένει σταθερή αλλά σχετικά υψηλή αφού πέρσι έφτασε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο