Πτώση σημειώνει η τιμή του πετρελαίου, πλησιάζει τα 50 δολ. το βαρέλι
Πτώση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου σήμερα, Τετάρτη, για τρίτη συνεχή ημέρα, πλησιάζοντας τα 50 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και τρεις εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές αμφιβάλλουν ολοένα και περισσότερο ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συμφωνήσουν να μειώσουν την παραγωγή και ενώ τα αμερικανικά αποθέματα κατέγραψαν απρόσμενα μεγάλη αύξηση.
Πτώση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου σήμερα, Τετάρτη, για τρίτη συνεχή ημέρα, πλησιάζοντας τα 50 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και τρεις εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές αμφιβάλλουν ολοένα και περισσότερο ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συμφωνήσουν να μειώσουν την παραγωγή και ενώ τα αμερικανικά αποθέματα κατέγραψαν απρόσμενα μεγάλη αύξηση.
Το Ιράκ, το δεύτερο μεγαλύτερο μέλος του ΟΠΕΚ, δεν θέλει να συνταχθεί με την προτεινόμενη μείωση της παραγωγής που ο Οργανισμός έχει πει ότι θα εγκρίνει στην προγραμματισμένη συνεδρίασή του στη Βιέννη τον επόμενο μήνα.
Με το Ιράν, τη Νιγηρία και τη Λιβύη να αναμένεται ήδη να εξαιρεθούν, μαζί ενδεχομένως με τη Βενεζουέλα και την Ινδονησία -της οποίας η κρατική πετρελαιοπαραγωγική εταιρία ανακοίνωσε χθες ότι στοχεύει σε αύξηση της παραγωγής κατά 42% την επόμενη χρονιά- χρηματιστές και επενδυτές εμφανίζονται ολοένα και λιγότερο πεπεισμένοι για τις πιθανότητες μιας ουσιαστικής συμφωνίας.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου μπρεντ κατέγραψαν νωρίτερα απώλειες 74 σεντς στα 50,05 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει στο χαμηλό ενδοσυνεδριακό των 50,02 δολαρίων, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Οκτωβρίου.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό υποχώρησαν κατά 74 σεντς στα 49,22 δολάρια το βαρέλι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Βουλή: Φοιτητές ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 – «Θα πουλάνε πτυχία, ενώ εμείς μοχθούμε δέκα χρόνια»
- Ιωάννινα: Πλημμύρισαν δρόμοι μετά από έντονη βροχή και χαλάζι
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τη «θλίψη και οργή» Μητσοτάκη για την ακρίβεια, ήρθε και η ομολογία της αποτυχίας από τον Π. Μαρινάκη
- Ελλάδα στον ΟΗΕ: Προσηλωμένοι στη διασφάλιση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας
- H ΑΙ σύντομα θα χρειάζεται περισσότερο νερό από ό,τι ο παγκόσμιος πληθυσμός
- Παίζοντας μπάλα στην πόλη του Πελέ…
- Τραμπ: «Αντιπατριωτικό» το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που διατάσσει τερματισμό του πολέμου στο Ιράν
- Η Κάρολαϊν Κένεντι σπάει τη σιωπή της για τη «σύντομη ζωή» της εκλιπούσας κόρης της, Τατιάνα Σλόσμπεργκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)














































![Ακίνητα: Τι επιλέγουν οι Ελληνες – Η πίτα ολοκληρωμένων αγοραπωλησιών στην επικράτεια [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-3-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442