Νάιτζελ Φάρατζ: Τους τρέλανε όλους με τις δηλώσεις του
Από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο Νάιτζελ Φάρατζ του UKIP προκάλεσε αίσθηση, αλλά και εκνευρισμό με τις δηλώσεις του. Αρχικά είπε ότι «μάλλον κερδίζει το Remain», μετά ανασκεύασε και τελικά εκφώνησε λόγο όπου δήλωσε μακροπρόθεσμα αισιόδοξος. Και επανήλθε...
Από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες, ο Νάιτζελ Φάρατζ του UKIP προκάλεσε αίσθηση, αλλά και εκνευρισμό με τις δηλώσεις του.
Αρχικά είπε ότι «μάλλον κερδίζει το Remain», μετά ανασκεύασε ελαφρώς και τελικά εκφώνησε λόγο όπου δήλωσε μακροπρόθεσμα αισιόδοξος.
«Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, κερδίζουμε τον πόλεμο» δήλωσε, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο ευρωσκεπτικισμός εξαπλώνεται και στην υπόλοιπη ΕΕ, όπως στη Δανία ή ακόμα και την Ιταλία.
«Το τζίνι του ευρωσκεπτικισμού βγήκε από το μπουκάλι» είπε χαρακτηριστικά:
Νωρίτερα, είχε προκληθεί αναστάτωση, καθώς με το κλείσιμο της κάλπης είπε ότι «το Remain θα τα καταφέρει».
Εκπρόσωπος της εκστρατείας υπέρ του Brexit έσπευσε να δηλώσει άγνοια για τη συγκεκριμένη δήλωση (που φανέρωνε ηττοπάθεια) και να διευκρινίσει:
«Πριν λίγο μιλήσαμε και τα λόγια του ήταν: ‘δεν ξέρω πώς προέκυψε αυτή η δήλωση. Δεν έχω ιδέα όπως και κανένας άλλος δεν έχει’.»
Αλλά η ιστορία δεν τελείωσε εκεί: τα ξημερώματα, όταν πλέον η πλάστιγγα είχε αρχίσει να γέρνει στην πλευρά του Brexit, επανήλθε με νέα δήλωση για την «αυγή ενός ανεξάρτητου Ηνωμένου Βασιλείου».
Στη συνέχεια εμφανίστηκε και ενώπιον των οπαδών του, πανηγυρίζοντας τη νίκη του Brexit. «Κερδίσαμε χωρίς να πέσει ούτε πιστολιά» είπε, γεγονός που προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις, δεδομένου ότι πριν από μία εβδομάδα δολοφονήθηκε η βουλευτής Τζο Κοξ.
Απόστολος Ρουμπάνης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Συνωστισμός και Σιωπή: Η Ελλάδα των αντιθέσεων σε επίπεδο δήμων»
- Βαλέρια Χοψονίδου: Σοβαρό χειρουργείο για τον 8 μηνών γιο της – Τι είπε για την περιπέτεια
- Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Πανιώνιο εκτός έδρας – «Μάχη» ΑΕΚ και Ηρακλή στη «Sunel Arena»
- «Η σιωπή είναι συνενοχή» – Ανοιχτή επιστολή Ανδρουλάκη σε υπουργούς και δημόσιους αξιωματούχους που υπήρξαν στόχοι υποκλοπών και του Predator
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Πώς ξεκίνησε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. – Τι λέει η Δημογλίδου
- «Η Μπαρτσελόνα θέλει τον Μάικ Τζέιμς και τον Ολιβιέ Ενκάμουα»
- Η επιστήμη ξέρει ποια είναι η χειρότερη ώρα για να φας γλυκό
- Δημοψήφισμα στην Ιταλία: Στις κάλπες οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για τη δικαστική μεταρρύθμιση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/marek-piwnicki-vOGENinKryI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442