ΕΕΛ/ΛΑΚ: Δωρίστε τον παλιό υπολογιστή σας σε έναν μαθητή/-τρια
Η εταιρεία Ελεύθερου Ανοικτού Λογισμικού, η ΣυνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων και η Ένωση Χρηστών και Φίλων Λίνουξ Ελλάδας HEL.L.U.G απευθύνουν κάλεσμα σε όσους διαθέτουν σε αχρηστία παλιούς υπολογιστές και εξαρτήματα να τους δωρίσουν με προορισμό σχολεία και μαθητές.
Στη συνέχεια, θα συγκροτηθούν ομάδες εθελοντών (μέλη του ΕΛ/ΛΑΚ) οι οποίες θα αναλάβουν να καθαρίσουν τα συστήματα, να επιλύσουν τυχόν προβλήματα και στη συνέχεια να εγκαταστήσουν ελεύθερο λογισμικό (λειτουργικό και εφαρμογές, όπως το Linux και το LibreOffice) ώστε λειτουργικοί και πλήρως εξοπλισμένοι πλέον οι υπολογιστές αυτοί να αξιοποιηθούν από μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Συγκεκριμένα, απευθύνονται σε όσους έχουν laptop ή desktop 10 ετών ή πιο πρόσφατο, δεν το χρησιμοποιούν, είναι σε λειτουργική κατάσταση (παρά τα όποια προβλήματά του) και έχει το φορτιστή του, και θα ήθελαν να το δωρίσουν στη δράση donate your laptop. Ακόμα θα χρειαστούν παλιοί σκληροί δίσκοι 2.5″ και μνήμες RAM ως ανταλλακτικά για laptop. Αν έχετε κάπου τέτοια ανταλλακτικά που δεν τα χρησιμοποιείτε πια, καλείστε να εξετάσετε την πιθανότητα να τα δωρίσετε.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.