Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκτήστε επιδερμίδα αποδεδειγμένα πιο δυνατή

Αποκτήστε επιδερμίδα αποδεδειγμένα πιο δυνατή

Γεννημένο στα ηφαίστεια της Γαλλίας, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία για επιδερμίδα ισχυρότερη έναντι των επιθετικών παραγόντων. Από τη δημιουργία της το 1931 από το Δρα. Haller, η Vichy προσφέρει στις γυναίκες προϊόντα που συνδυάζουν ασφάλεια και αποτελεσματικότητα ακόμη και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Περιποίηση προσώπου με τις Liftactiv, Aqualia, Idealia, Normaderm, περιποίηση μαλλιών με τη σειρά Dercos, αντηλιακή προστασία με την σειρά Ideal Soleil και περιποίηση σώματος με τη σειρά Ideal Body.

Γεννημένο στα ηφαίστεια της Γαλλίας, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία για επιδερμίδα ισχυρότερη έναντι των επιθετικών παραγόντων. Από τη δημιουργία της το 1931 από το Δρα. Haller, η Vichy προσφέρει στις γυναίκες προϊόντα που συνδυάζουν ασφάλεια και αποτελεσματικότητα ακόμη και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Περιποίηση προσώπου με τις Liftactiv, Aqualia, Idealia, Normaderm, περιποίηση μαλλιών με τη σειρά Dercos, αντηλιακή προστασία με την σειρά Ideal Soleil και περιποίηση σώματος με τη σειρά Ideal Body.

Για να μπορεί να ανταποκρίνεται σε αυτό το στοίχημα, η Vichy διαθέτει εξαιρετικά εφόδια.
Πρώτα απ’ όλα, το θεμελιώδες συστατικό της: το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy, που γεννιέται στην περιοχή των γαλλικών ηφαιστείων. Αυτό το αγνό και φυσικό νερό αποτελεί το βασικότερο συστατικό που ενσωματώνεται στην καρδιά όλων των προϊόντων Vichy. Πλούσιο σε 15 μεταλλικά στοιχεία με περιεκτικότητα 5,2 g/l, το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy ενισχύει την επιδερμίδα έναντι των επιθετικών παραγόντων χάρη στις μοναδικές ιδιότητές του: ενδυναμώνει, εξισορροπεί, αναζωογονεί και καταπραΰνει την επιδερμίδα.

Χάρη σε αυτό το συνδυασμό του Ιαματικού Μεταλλικού Νερού της Vichy και της εξειδικευμένης προσέγγισης όσον αφορά τη σύνθεση και την αξιολόγηση, η Vichy προσφέρει στις γυναίκες προϊόντα που έχουν τη δυνατότητα να τους χαρίσουν ισχυρότερη επιδερμίδα για καλύτερη ζωή. Ισχυρότερη είναι η επιδερμίδα που διαθέτει μεγαλύτερη ικανότητα αντιμετώπισης ενδογενών και εξωγενών παραγόντων οι οποίοι μπορεί να μειώσουν την ανθεκτικότητά της.

Γι’ αυτό το λόγο, οι συνθέσεις Vichy δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες ζωής, σε ομάδες γυναικών οι οποίες αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες καταστάσεις: γυναίκες που πάσχουν από έλλειψη ύπνου, που ζουν σε περιβάλλον με ατμοσφαιρική ρύπανση, που έχουν κακές διατροφικές συνήθειες, γυναίκες σε φάση εμμηνόπαυσης… Μέσω αυτών των πρωτοκόλλων δοκιμών που είναι προσαρμοσμένα σε συνθήκες πραγματικής ζωής, η Vichy μπορεί να εγγυηθεί ότι τα προϊόντα της είναι αποτελεσματικά έναντι της επίδρασης αυτών των παραγόντων και προσφέρουν στις γυναίκες μια υγιής λάμψη που τους χαρίζει αυτοπεποίθηση σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Από μια ηφαιστειακή περιοχή αναδύεται μια σπάνια δύναμη
Η ιστορία ξεκινά εδώ και πάρα πολύ καιρό, στην καρδιά των γαλλικών ηφαιστείων, στη σημερινή
προστατευόμενη περιοχή της Auvergne. Το νερό της βροχής προχωρά μέσα από μικροσκοπικές ρωγμές, πραγματοποιώντας μια μεγάλη και αργή πορεία μέσα από τα κρυσταλλικά πετρώματα. Ερχόμενο σε επαφή με μια μοναδική ποικιλία μαγματικών πετρωμάτων, εμπλουτίζεται με την πάροδο των αιώνων με έναν εξαιρετικό συνδυασμό μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Καθώς κυκλοφορεί στα έγκατα της γης, η θερμοκρασία του ανεβαίνει, κατά 3-4°C κάθε 100 μέτρα. Η διαδρομή του το οδηγεί ως τα 4.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, όπου φτάνει ως τη θερμοκρασία των 140°C και εμπλουτίζεται με διοξείδιο του άνθρακα. Από εκεί, υπό πίεση, ακολουθεί ταχύτατη ανοδική πορεία, φτάνοντας στην επιφάνεια μέσα σε μόλις μερικές ημέρες χωρίς να χάνει ούτε στο ελάχιστο τις ιδιότητες και την περιεκτικότητά του σε μέταλλα. Από την πηγή του, αντλείται αγνό κι ανέπαφο, παρθένο από οποιαδήποτε μορφή ρύπανσης, από βάθος 15 μέτρων.

Μια μοναδική περιεκτικότητα σε μέταλλα με εξαιρετική ισορροπία

Μέσω αυτής της αργής πορείας, το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy αποκτά μια μοναδική περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία. Τα 15 μεταλλικά στοιχεία του, με περιεκτικότητα 5,2 g/l, το καθιστούν το ιαματικό νερό με τη μεγαλύτερη ποικιλία μεταλλικών στοιχείων και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ιχνοστοιχείων. Πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα νερό, είναι ένα πραγματικό δραστικό συστατικό, με 15 μέταλλα απολύτως ζωτικά για την υγεία της επιδερμίδας.
Είναι γνωστό ότι τα μέταλλα δε μπορούν να συντεθούν από τον οργανισμό, ενώ είναι απαραίτητα για το μεταβολισμό. Κι η επιδερμίδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα μέταλλα συμμετέχουν ιδιαίτερα στη σύνθεση ενζύμων και ορμονών, ενώ αποτελούν και απαραίτητους παράγοντες για τη δημιουργία των ιστών της επιδερμίδας και επηρεάζουν την ισορροπία οξέων- βάσεων. Επομένως, είναι απαραίτητη η εξωτερική πρόσληψή τους. Σε αυτό το σημείο εμπλέκεται το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy, με τα 15 μεταλλικά στοιχεία του, το καθένα από τα οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της επιδερμίδας.

ΔΙΤΤΑΝΘΡΑΚΚΑ ΙΟΝΤΑ 4,818.63 mg/l – εξισορρόπηση του pH
ΒOΡΙΟ, 970 mg/l – επούλωση
ΑΣΒΕΣΤΙΟ, 165.61 mg/l – προστασία
ΣΙΔΗΡΟΣ, 810 mg/l – οξυγόνωση κυττάρων
ΦΘΟΡΙΟ, 7.67 mg/l – αντιοξειδωτικό
ΛΙΘΙΟ, 5.17 mg/l – αντιφλεγμονώδες
ΜΑΓΝΗΣΙΟ, 12.08 mg/l – ενίσχυση της ανανέωσης
ΜΑΓΓΑΝΙΟ, 200 mg/l – αντιοξειδωτικό
ΟΡΘΟΦΩΣΦΟΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ, 210 mg/l – τονωτικά
ΚΑΛΙΟ, 103.56 mg/l – ενυδατικό
ΠΥΡΙΤΙΟ, 11.78 mg/l – ενίσχυση της ανανέωσης
ΝAΤΡΙΟ, 1,862.88 mg/l – ενυδατικό
ΣΤΡΟΝΤΙΟ, 1.63 mg/ l – αντιφλεγμονώδες
ΘΕΙΟ, 182.39 mg/ l – αποτοξινωτικό
ΑΜΜΩΝΙΟ, 390 mg/l – εμπλέκεται στη σύνθεση αμινοξέων

Aποδεδειγμένα η επιδερμίδα γίνεται πιο δυνατή

Αποκατάσταση ισορροπίας
Αυτό το χαρακτηριστικό σχετίζεται με τη ρυθμιστική επίδραση του Ιαματικού Μεταλλικού Νερού της Vichy, δηλαδή με την ικανότητά του να εξισορροπεί το pH όταν παρουσιάζονται επιθετικοί παράγοντες, όπως π.χ. η ρύπανση, την οποία μπορούμε να συγκρίνουμε με μια όξινη επίθεση. Δηλαδή, ένα ισορροπημένο pH είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία της επιδερμίδας.
Πηγές :
1. Κλινική μελέτη καταπραϋντικής ικανότητας + POSTER (IFSCC Κάννες 1998) + ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (Καταπραϋντική επίδραση του ιαματικού νερού της Vichy μετά από peeling: μια κλινική τυχαιοποιημένη μελέτη. Nouv. Dermatol. 2003)
2. Μελέτη in vitro σχετικά με τη ρυθμιστική επίδραση

Ενίσχυση
Tο Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy ενισχύει την αντοχή της επιδερμίδας έναντι των επιθετικών παραγόντων, είτε πρόκειται για ακτινοβολία UVA είτε για οξειδωτικό στρες. Συγκεκριμένα, αυξάνει τη σύνθεση του υπεροξειδίου της δισμουτάσης, της καταλάσης και της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης, σημαντικών ενζύμων για τη φυσική διαδικασία αντιοξειδωτικής άμυνας της επιδερμίδας.

Πηγές :
1. Μελέτη in vivo στη δράση της καταλάσης υπό UV + POSTER (Αποτελεσματικότητα ενός ιαματικού νερού στην πρόληψη της προκαλούμενης από UVA αλλοίωσης μείωση της δράσης της καταλάσης. AAD 2006)
2. Μελέτη in vivo στη δράση της καταλάσης + ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (Επίδραση του νερού της Vichy στη δράση δραστηριότητα της καταλάσης στην κεράτινη κερατίνη στοιβάδα. Int Jour. Cosm. Sc. 1996)
3. Μελέτη in vitro σε καλλιέργειες κερατινοκυττάρων

Ανανέωση
Πολλές δράσεις εξηγούν αυτό το όφελος. Το Μεταλλικό Νερό της Vichy, όχι μόνο επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση, αλλά επιπλέον ενισχύει τον φραγμό προστασίας της επιδερμίδας και βελτιώνει την ποιότητά της (συσφίγγει τους πόρους, διατηρεί τα επίπεδα του σμήγματος, μειώνει την απώλεια νερού). Άλλο πλεονέκτημα: μια μελέτη με στόχο την παρακολούθηση της έκφρασης των γονιδίων των κυττάρων της επιδερμίδας που ενεργοποιούνται από το Ιαματικό Μεταλλικό νερό της Vichy (trancriptomic study), έδειξε ότιευνοεί την κυκλοφορία νερού στην επιδερμίδα, από το ένα κύτταρο στο άλλο, μέσω της δράσης του σε ειδικές προωτείνες (aquaporines).

Πηγές :
1. Μελέτη in vivo με dansyl-χλωρίδιο
2. Μελέτη in vivo σε ασιατικού τύπου
3. Μελέτη in vitro σε αναδομημένη επιδερμίδα + POSTER (Improvement of terminal epidermal differentiation with a thermal spa water sprayed onto a human in vitro reconstructed epidermis. WCD 2007)

Ξένη δημοσίευση

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024