Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου. Φέτος όμως, η ημερομηνία συνέπεσε με τη Μεγάλη Παρασκευή και έτσι οι εορτασμοί μεταφέρθηκαν για τις ημέρες μετά το Πάσχα.
Έτσι, το Σάββατο 14 Μαϊου, στο πλαίσιο του εορτασμού, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID UNESCO – Τμήμα Αθηνών πραγματοποιούν μια μεγάλη εκδήλωση με παραστάσεις ποικίλων μορφών χορού, στην Πλατεία Κεραμεικού- Γκάζι.
Από τις 7 το απόγευμα και με ελεύθερη είσοδο το κοινό θα απολαύσει ένα δίωρο με διάφορα δείγματα της τέχνης του Χορού από όλο τον κόσμο, όπως βήματα και ρυθμούς από την ελληνική στεριανή και νησιωτική Ελλάδα, από την Ρουμανία, Μολδαβία, Ινδία, Βραζιλία, Ισπανία, Αργεντινή, Χαβάη, Ταϊτή κι ακόμα, rock ‘n’ roll, αλλά και σύγχρονο αυτοσχεδιαστικό χορό, καθώς επίσης μορφές belly dance και ελληνικούς λαϊκούς χορούς.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν, με σειρά εμφάνισης, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι Σχολές Χορού: “FLAMBOYANCE”, «ΑΣΚΑΥΛΟΣ» Σ.Π.Δ.Π.Χ., «SOMNIA TROUPE”, Λαογραφικός Όμιλος «ΧΩΡΑ» Μεσσηνίας, Φολκλορικό χορευτικό συγκρότημα “MOSDOVEMESKA”, Χριστίνα Ζανή, Σύλλογος Αυλωνιτών Αττικής «ΣΑΛΕΣΙ», Ομάδα χορού “TANGOSTEPS”, Χορευτική ομάδα “ΚΑ ΗΙΚΙΝΑ”, Πολιτιστικός Σύλλογος Κυνηδάρου Νάξου «Ο ΑΠΙΚΡΑΝΤΟΣ», Ομάδα χορού «ΚΟΥΝΙΑ ΜΠΕΛΛΑ», Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «Ο ΜΟΛΥΒΟΣ» παράρτημα Αθήνας, “ALMAZ TROUPE”, Χορευτικό συγκρότημα «ΚΥΜΜΑΤΑ» Ελλήνων Πραχόβας Ρουμανίας, Χορευτικό συγκρότημα “PRAHOVA” Ρουμάνων Πραχόβας Ρουμανίας, Σχολή κρουστών «BATUCA” και Σχολή χορού “FIESTA FLAMENCA”.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας