Συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς στο Στρασβούργο
Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ -συνάντηση στην οποία διαπιστώθηκε η ανάγκη να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές ώς την ερχόμενη εβδομάδα. O πρωθυπουργός συναντάται στο Στρασβούργο με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ -συνάντηση στην οποία διαπιστώθηκε η ανάγκη να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές ώς την ερχόμενη εβδομάδα.
Αναχωρήσαμε από την φίλη της Ελλάδας, Γαλλία με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών pic.twitter.com/NXWDT92b2t
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 14, 2016
Ο πρωθυπουργός συναντάται στο Στρασβούργο με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ το ταξίδι θα ολοκληρωθεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Ο πρωθυπουργός μετέβη στο Παρίσι ένα 24ωρο μετά τη διακοπή των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς και με στόχο να ζητήσει πολιτική στήριξη από τον γάλλο πρόεδρο προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση και να αποκρουστούν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ.
Το τετ-α-τετ των δύο ηγετών στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία συμβούλων, ενώ μετά το τέλος της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.
Κατά πληροφορίες, κοινή εκτίμηση φέρεται να ήταν η ανάγκη να κλείσει η συμφωνία την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ Φρανσουά Ολάντ φέρεται επίσης να έδειξε κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, να αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Στο Βερολίνο ωστόσο πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται προς λάθος κατεύθυνση και αναλώνεται σε τακτικισμούς και επισημαίνουν πως αυτό που προέχει είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση όπως συμφωνήθηκε το καλοκαίρι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρίγωνα, κάλαντα και καρφιά: Οι χριστουγεννιάτικες ευχές της Μπρίτνεϊ Σπίαρς έσταζαν φαρμάκι
- Είναι τελικά κοντά η συμφωνία για την Ουκρανία; Οι δύσκολες πραγματικότητες
- Plan Your Getaways: Long Weekends and Holidays in Greece for 2026
- Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια
- Μεγάλη αγωνία στους Νάγκετς: Ο Γιόκιτς τραυματίστηκε και αποχώρησε κουτσαίνοντας (vid)
- Κρήτη: «Ελπίζουμε να είναι ζωντανός» – Τι λένε οι γονείς του 33χρονου γιατρού που έχει εξαφανιστεί
- Επέστρεψε ο Αντετοκούνμπο, κερδίζουν οι Μπακς: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη κόντρα στους Χόρνετς (113-123)
- Νικορέστης Χανιωτάκης: «Ο Σμαραγδής μου έδωσε το δικαίωμα να επιλέξω εγώ ποιον ρόλο θα ήθελα να υποδυθώ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442