Πιάνει Λαύριο ο Προαστιακός: Σχέδιο για επέκταση της γραμμής
Μέχρι το Λαύριο σχεδιάζεται να φτάσει ο Προαστιακός, έργο που αναμένεται να επαναφέρει την αίγλη του παλιού λιμανιού και ολόκληρης της περιοχής. Η γραμμή προγραμματίζεται να είναι διπλή, θα έχει εννέα σταθμούς και αναμένεται να εξυπηρετεί περίπου 300.000 επιβάτες καθημερινά.
Μέχρι το Λαύριο σχεδιάζεται να φτάσει ο Προαστιακός, έργο που αναμένεται να επαναφέρει την αίγλη του παλιού λιμανιού και ολόκληρης της περιοχής.
Η επέκταση του Προαστιακού θα είναι μήκους 32 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει την κατασκευή υποδομής, επιδομής, ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης της γραμμής από το Κορωπί έως το Λαύριο.
Η σύνδεση του λιμανιού με τον προαστιακό σιδηρόδρομο από το Κορωπί, η οδική σύνδεση με την Αττική Οδό αλλά και η αναβάθμιση του λιμανιού το οποίο μπορεί να γίνει κόμβος επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΡΓΟΣΕ, η οποία προσλαμβάνει σύμβουλο, προκειμένου το έργο να προχωρήσει με τη μέθοδο της μελέτης – κατασκευής.
Η γραμμή προγραμματίζεται να είναι διπλή, θα έχει εννέα σταθμούς προαστιακού: Μαρκόπουλο, Καλύβια, Κουβαράς, Κερατέα, «Δασκαλιό 1» – ΒΙΟΠΑ Κερατέας, «Δασκαλιό 2», Θορικό, «Κυπριανός» Λαυρίου και Λιμάνι Λαυρίου και αναμένεται να εξυπηρετεί περίπου 300.000 επιβάτες καθημερινά.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα