Έκκληση Θάνου για τη δίκη της ΧΑ με αφορμή την αποφυλάκιση Ρουπακιά
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή την αποφυλάκιση (στις 15 Μαρτίου, λόγω παρέλευσης του δεκαοκτάμηνου) του κατηγορουμένου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, ζητά να βρεθεί δικαστική αίθουσα και να δοθεί άδεια στους δικηγόρους, έτσι ώστε να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή την αποφυλάκιση (στις 15 Μαρτίου, λόγω παρέλευσης του δεκαοκτάμηνου) του κατηγορουμένου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα η κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξεύρεσης επιπλέον αιθουσών ποινικών ακροατηρίων, και ειδικά στο Εφετείο Αθηνών.
Ζητά, επίσης, ενώ οι δικηγορικοί σύλλογοι, λόγω της πανελλαδικής αποχής, να χορηγήσουν άδειες στους δικηγόρους, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά και κάθε άλλης δίκης που υπάρχει η πιθανότητα αποφυλάκισης ή παραγραφής αδικημάτων.
Ακόμη, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου στην ανακοίνωσή της εξιστορεί τη δικαστική διαδρομή της δίκης της Χρυσής Αυγής, και επισημαίνει τη μη ύπαρξη δυνατότητας περαιτέρω κράτησης του Γ. Ρουπακιά.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας