Αίτημα για έρευνα του ΟΗΕ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Β.Κορέα
Εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρειο Κορέα κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να ενημερώσουν επισήμως τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ότι ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρειο Κορέα κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να ενημερώσουν επισήμως τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ότι ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Σε έκθεση, στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ Μαρζούκι Ντάρουσμαν πρότεινε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να προχωρήσει σε επίσημη επικοινωνία με τον Κιμ Γιονγκ Ουν «προκειμένου να συμβουλεύσει αυτόν και άλλους ανώτερους ηγέτες ότι μπορεί να βρεθούν στο επίκεντρο έρευνας και -εάν διαπιστωθεί ότι είναι υπεύθυνοι- να βρεθούν υπόλογοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν κάτω από την ηγεσία τους».
Ο Ντάρουσμαν κάλεσε τον ΟΗΕ να διορίσει τρεις εμπειρογνώμονες που θα αναζητήσουν την καλύτερη νομική οδό για να βρεθεί υπόλογη η Βόρειος Κορέα και να βρεθούν «δημιουργικοί και πρακτικοί» τρόποι να προκύψει η αλήθεια και να εξασφαλιστεί η δικαιοσύνη για τα θύματα.
Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ αναφέρθηκε στη σημασία της χρήσης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, αλλά σημείωσε ότι αυτό «έχει τη δυνατότητα να χειριστεί μόνο την ανώτερη ηγεσία».
Μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να ζητήσει την παρέμβαστη του Δικαστηρίου, ωστόσο η Κίνα -η οποία διαθέτει δικαίωμα βέτο στο Σώμα του ΟΗΕ- έχει επανειλημμένα απορρίψει τις εκκλήσεις για έρευνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρειο Κορέα.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας