Παρίσι: Σφαίρες και υλικό της ISIS βρέθηκαν σε εφόδους μετά το κλείσιμο τεμένους
Σφαίρες για καλάσνικοφ, προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους και υλικό του μετώπου Αλ-Νόσρα κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών μετά τη διακοπή λειτουργίας μουσουλμανικού τεμένους στα περίχωρα του Παρισιού, έγινε γνωστό την Κυριακή από τις τοπικές αρχές.
Σφαίρες για καλάσνικοφ, προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους και παιδαγωγικό υλικό του μετώπου Αλ-Νόσρα κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών μετά τη διακοπή λειτουργίας μουσουλμανικού τεμένους στα περίχωρα του Παρισιού, έγινε γνωστό την Κυριακή από τις τοπικές αρχές.
Μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα προσευχής που παρουσιάζεται ως σαλαφιστική στο Λανί-συρ-Μαρν, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων ανατολικά του Παρισιού, η οποία οδήγησε στη διακοπή λειτουργίας του κέντρου.
Είναι το τρίτο τέμενος στη Γαλλία που κλείνει μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.
Σε ακόλουθες εφόδους που συνδέονται με το κλείσιμο του τεμένους εντοπίστηκαν πυρομαχικά διαμετρήματος 7,62, πυρομαχικά για όπλα τύπου Καλάσνικοφ, καθώς και προπαγανδιστικά βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αναφέρεται σε ανακοίνωση του περιφερειάρχη της Σεν-ε-Μαρν.
Οι τοποθεσίες όπου διεξήχθησαν οι έφοδοι δεν ανακοινώθηκαν
Ένα ρεβόλβερ και έγγραφα για τζιχάντ βρέθηκαν επίσης στα σπίτια των επικεφαλής του τεμένους, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.
Μεταξύ των ευρημάτων υπάρχει υλικό με «ύμνους για τους μάρτυρες» της οργάνωσης Μέτωπο Αλ-Νόσρα, της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Οι αστυνομικές έρευνες οδήγησαν στην έκδοση 22 απαγορεύσεων εξόδου από τη χώρα και εννέα ενταλμάτων για κατ’ οίκον περιορισμό «ριζοσπαστικοποιημένων» ατόμων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- UBS Sees Greek Banks as Undervalued, Raises Price Targets
- Μπακς – Θάντερ 102-122: Ήττα για τα «Ελάφια» παρά τη «γεμάτη» εμφάνιση του Αντετοκούνμπο (vid)
- Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Αττική
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Ήθελα να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο: Η περίεργη χημεία των Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον στο True Detective
- Super Technologies: Μια επένδυση-σταθμός που αλλάζει τον χάρτη του iGaming στην Ελλάδα
- Ιδεολογία και πραγματικότητα στην εξωτερική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442