
Μέχρι την Τετάρτη η διάθεση μετοχών της Εθνικής στην Ελλάδα
Από σήμερα Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη η συμμετοχή στην Δημόσια Προσφορά της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας. Η Εθνική Τράπεζα αποσκοπεί να συγκεντρώσει 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών εκτιμάται ότι θα αρχίσει την 14η Δεκεμβρίου.
Από σήμερα, Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη η συμμετοχή στην Δημόσια Προσφορά της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας. Η Εθνική Τράπεζα αποσκοπεί να συγκεντρώσει 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Στην Δημόσια Προσφορά μπορούν να συμμετάσχουν ιδιώτες και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Μπορούν να συμμετάσχουν επενδυτές στην Ελλάδα ανεξαρτήτως εάν είναι ήδη μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας (ή άλλων τραπεζών), ενώ δεν υπάρχει ελάχιστο όριο όσον αφορά το ποσό συμμετοχής.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η τήρηση ή το άνοιγμα μερίδας στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (ΣΑΤ). Οι επενδυτές μπορούν να συμμετάσχουν στη Δημόσια Προσφορά της Τράπεζας με τα διαθέσιμα κεφάλαια τους.
Η τιμή διάθεσης κάθε νέας μετοχής είναι 0,30 ευρώ, λαμβανομένης υπόψη την προσαρμογή της τιμής της μετοχής μετά την μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών και τη συνένωση αυτών (reverse split) με αναλογία 15 υφιστάμενες μετοχές προς 1 νέα μετοχή.
Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που θα εκδοθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα αρχίσει την 14 Δεκεμβρίου 2015.
Η Εθνική Τράπεζα είναι η μόνη από τις συστημικές τράπεζες που προχώρησε σε Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
- Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ Γουάιτκαπς 3-1: Πρωταθλητής MLS ο Λιονέλ Μέσι (pic)
- «Βόμβες» από Σαλάχ για Σλοτ και διοίκηση της Λίβερπουλ: «Το κλαμπ με… πετάει στις ρόδες του λεωφορείου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)




































![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442