Σε ενότητα και αντίσταση καλεί ο γαλλικός Τύπος μετά το σοκ των επιθέσεων
Μετά το παγκόσμιο σοκ που προκάλεσαν οι πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, ο θυμός και η επιθυμία για ενότητα, αλλά και για αντίσταση, βρίσκεται στο επίκεντρο των αναλύσεων των γαλλικών εφημερίδων. «Αντιστεκόμαστε» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Parisien. «Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά μιας ολοκληρωτικής, τυφλής, τρομερά φονικής τρομοκρατίας» τονίζει ο Monde.
Μετά το παγκόσμιο σοκ που προκάλεσαν οι πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, ο θυμός και η επιθυμία για ενότητα, αλλά και για αντίσταση, βρίσκεται στο επίκεντρο των αναλύσεων των γαλλικών εφημερίδων.
«Είμαι Παρίσι (Je suis Paris)» τιτλοφορείται η Liberation, υιοθετώντας το σύνθημα που κατακλύζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Αντιστεκόμαστε» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Parisien.
«Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά μιας ολοκληρωτικής, τυφλής, τρομερά φονικής τρομοκρατίας» γράφει ο Monde.
«Ο πόλεμος αυτός, τώρα το κατάλαβαν όλοι, μόλις τώρα άρχισε» προειδοποιεί η Figaro, ενώ η Liberation υπογραμμίζει ότι «το συμπέρασμα (που) επιβάλλεται μέσα από τον τρομερό του ρεαλισμό: οι Γάλλοι θα πρέπει εφεξής να ζουν με την τρομοκρατία».
Το σύνθημα για ενότητα υπάρχει διάχυτο σε όλον τον γαλλικό Τύπο. «Δημοκρατία απέναντι στην βαρβαρότητα» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Journal du Dimanche.
Για την «Les Dernieres Nouvelles d’Alsace» «το πραγματικό διακύβευμα είναι η επαναβεβαίωση των δημοκρατικών αξιών». «Μας κάνουν πόλεμο. Ενωμένοι, θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την απαράδεκτη τρέλα» σημειώνει η εφημερίδα.
«Κατά της κτηνωδίας, υπάρχει μόνον μια αρχή: η δύναμη. Κατά της αγριότητας, μόνον ένας νόμος: η αποτελεσματικότητα» καταλήγει η Figaro.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τεχνητή Νοημοσύνη και Απασχόληση: Ποιους κλάδους χτυπά πρώτα;
- Ξύπνησες στα άγρια χαράματα; Έξι τρόποι για να σε πάρει πάλι ο ύπνος
- «Καυτός» Ελ Κααμπί: Ο Μαροκινός έχει περισσότερα γκολ από πέντε ομάδες της Super League
- Καιρός: Συννεφιασμένος την Κυριακή με σημάδια βελτίωσης – Πότε και πού αναμένονται βροχές και χιόνια
- Νικολά Σαρκοζί: Μαρτυρία σε fast forward
- Μπρουνέλο Κουτσινέλι: Αστέρες του Χόλιγουντ τίμησαν τον Ιταλό μεγιστάνα της μόδας
- Απόδραση: Η επιστήμη ξέρει με ποιον είναι καλύτερο να πας ένα ταξίδι
- Περισσότερα από 6.000 ιατρικά λάθη κάθε χρόνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)












































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442