Ο κυκλώνας «τέρας» έφτασε αποδυναμωμένος στο Μεξικό
Η Πατρίσια, ο κυκλώνας «τέρας» που είχε γιγαντωθεί στο Ειρηνικό πλησιάζοντας το Μεξικό, έφτασε στην ξηρά αποδυναμωμένος. «Μικρότερες οι πρώτες ζημιές από ό,τι φοβόμασταν, αλλά πρέπει να μείνουμε σε επιφυλακή» λέει ο μεξικανός πρόεδρος, προειδοποιώντας ότι ο κίνδυνος παραμένει.
Η Πατρίσια, ο κυκλώνας «τέρας» που είχε γιγαντωθεί στο Ειρηνικό πλησιάζοντας το Μεξικό, έφτασε στην ξηρά αποδυναμωμένος ενώ είχαν ήδη απομακρυνθεί προληπτικά κάτοικοι των παράκτιων περιοχών.
Το σύστημα κακοκαιρίας έφτασε στο Μεξικό με ανέμους ταχύτητας 155 χλμ. ανά ώρα, αποδυναμωμένος σε κυκλώνα κατηγορία 2. «Μικρότερες οι πρώτες ζημιές από ό,τι φοβόμασταν, αλλά πρέπει να μείνουμε σε επιφυλακή» λέει ο μεξικανός πρόεδρος, προειδοποιώντας ότι ο κίνδυνος παραμένει.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), η Πατρίσια έφτασε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο (τοπική ώρα, πρωί Σαββάτου ώρα Ελλάδας) στην ξηρά του Μεξικού έχοντας αποδυναμωθεί σημαντικά.
«Αναμένεται περαιτέρω σημαντική εξασθένησή της και τις επόμενες ώρες αναμένεται να υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα» ανέφερε το NHC.
Το σύστημα κινείται βορειοανατολικά και αναμένεται να έχει εξασθενήσει μέχρι το επίπεδο τροπικής ύφεσης εντός της ημέρας.{{{ map }}}
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος για το Μεξικό πέρασε: Ήδη έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις και πλημμύρες, όμως όχι σοβαρές ζημιές ή θύματα.
Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο ανέφερε σε διάγγελμά του πως «οι πρώτες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι οι ζημιές είναι λιγότερες από αυτές που αναμένονταν από έναν τυφώνα αυτού του μεγέθους».
«Ωστόσο, είναι σημαντικό οι πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια. Δεν μπορούμε ακόμη να μειώσουμε το επίπεδο επιφυλακής. Επιμένω, το πιο επικίνδυνο μέρος της καταιγίδας δεν έχει ακόμη φθάσει στο έδαφός μας» τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Hydra in the Spotlight as Brad Pitt Films on Island
- Συγκλονίζει η Βον: «Το χειρουργείο μετά το ατύχημα με έσωσε από τον ακρωτηριασμό»
- Παπασταύρου από ΗΠΑ: Το ρωσικό αέριο δεν πρέπει να επανεισέλθει στην Ευρώπη από την «πίσω πόρτα»
- Στρατιωτική θητεία: Από σήμερα σε εφαρμογή το νέο μοντέλο – Όλα όσα αλλάζουν
- Ζάκελι: «Η Ελλάδα είναι το φαβορί στον όμιλό μας»
- Θεσσαλονίκη: Έκρηξη από γκαζάκι τα ξημερώματα έξω από πολυκατοικία
- Oxford Economics: Πότε θα πάψει η Ελλάδα να είναι η πιο υπερχρεωμένη χώρα της ΕΕ;
- Ο Μισάνθρωπος: Η πικρή κωμωδία του Μολιέρου έρχεται στην Αθήνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442