Συγκέντρωση μεταλλωρύχων στο ΣτΕ, εκδικάζεται η υπόθεση για τις Σκουριές
Έξω από το ΣτΕ συγκεντρώνονται το πρωί της Παρασκευής μεταλλωρύχοι με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στην αναστολή με απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη, της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ταυτόχρονα στο υπουργείο Περιβάλλοντος θα διαδηλώσουν οι μεταλλωρύχοι που παραμένουν στη Μεσογείων.
Έξω από το ΣτΕ συγκεντρώνονται το πρωί της Παρασκευής μεταλλωρύχοι με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στην αναστολή με απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη, της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Ταυτόχρονα έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος θα διαδηλώσουν οι μεταλλωρύχοι που παραμένουν στη Μεσογείων.
Στην Χαλκιδική θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο υπέρ των μεταλλείων στο Παλαιοχώρι, ενώ ταυτόχρονα, συνεχίζεται και η κατάληψη από τους εργαζόμενους σε όλα τα εργοτάξια στα μεταλλεία Κασσάνδρας.
Η κύρια προσφυγή της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και των σωματείων των εργαζομένων, που στρέφονται κατά της αναστολής λειτουργίας των μεταλλείων, θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος κατά των εξορύξεων χρυσού στα μεταλλεία της Χαλκιδικής.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν να αποκατασταθεί το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον και να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες τους 400 ατομα.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος, έγιναν ενημερωτικές παρεμβάσεις και προβολή του ντοκιμαντέρ του Άβι Λιούις «This changes everything» που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνα: Έτοιμη από καιρό για την κριση
- Η προφητική ατάκα του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Το να πεθάνεις στο γήπεδο είναι το πιο όμορφο πράγμα…»
- Χαλκιδική: Εξαφανίστηκε 17χρονος από χώρο φιλοξενίας
- Ζελένσκι: Έτοιμο για εκεχειρία με την Ρωσία το Κίεβο – Χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ-Ιράν
- «Εκείνη η αχαρακτήριστη ενδυματολογική επιλογή της Τραμπ»
- Πάνω από 1.800 έλεγχοι στην αγορά εν όψει Πάσχα – Πόσες παραβάσεις εντοπίστηκαν
- Η UEFA ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Ιούδας: Και απελθών απήγξατο…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)






























![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442