Ήπια πτώση 0,58% στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα
Από νευρικότητα χαρακτηρίστηκε η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση. Οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, οι οποίες σε σημαντικό βαθμό αντισταθμίστηκαν από το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και η αγορά έκλεισε με ήπια πτώση. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 693,54 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,58%.
Από νευρικότητα χαρακτηρίστηκε η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Δευτέρας. Οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, οι οποίες σε σημαντικό βαθμό αντισταθμίστηκαν από το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και η αγορά έκλεισε με ήπια πτώση.
Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, μετά την αρχική θετική υποδοχή για το σχηματισμό κυβέρνησης, το ζητούμενο για την αγορά είναι η ταχύτητα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 693,54 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,58%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 16 μονάδων.
Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 703,01 μονάδες (+0,78%) και κατώτερη τιμή στις 686,64 μονάδες (-1,57%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 41,191 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 211.133.086 τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,63%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+4,23%), της ΕΥΔΑΠ (+3,13%), της Motor Oil (+3,06%), της Aegean Airilines (+2,89%), της Τέρνα Ενεργειακή (+2,86%), της Τιτάν (+2,32%), της Grivalia Properties (+1,70%), της Coca Cola HBC (+1,64%) και του ΟΛΠ (+1,49%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-11,90%), της Alpha Bank (-9,66%), της Εθνικής (-7,54%), της Jumbo (-4,53%), της ΕΧΑΕ (-3,74%), της Μυτιληναίος (-3,33%), της Πειραιώς (-3,33%), της Ελλάκτωρ (-3,23%), και της ΔΕΗ (-3,10%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+4,23%), του Πετρελαίου (+2,27%) και των Τροφίμων (+1,64%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-8,32%), των Προσωπικών Προϊόντων (-4,47%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,73%).
Ανοδικά κινήθηκαν 44 μετοχές, 47 πτωτικά και 12 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ +29,33%, Τηλέτυπος +20,00%, ΑΕΓΕΚ(κο) +18,75%, Altec +18,75% και Yalco +18,39%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Audiovisual -29,84%, PC Systems -17,86%, Eurobanak -11,90%, Προοδευτική -11,76% και Alpha Bank -9,66%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απολογείται ο 19χρονος φίλος του 20χρονου που δολοφονήθηκε στην Καλαμαριά – Αναζητείται ένα ακόμη άτομο
- Επενδύει στην εξωστρέφεια η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
- Στον «πάγο» οι ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες εν μέσω του πολέμου στο Ιράν
- «Κλειδώνει» την πρόκριση στους «8» η ΑΕΚ με την Τσέλιε, να δώσει συνέχεια στο ευρωπαϊκό όνειρο ο Παναθηναϊκός
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Σε ρυθμό κινητοποιήσεων οι βενζινοπώλες για το πλαφόν στα καύσιμα – Κρίσιμη συνάντηση με Θεοδωρικάκο
- Οδυσσέας Ελύτης: Η ανάρτηση της συντρόφου του, Ιουλίτας, για τα 30 χρόνια από τον θάνατο το
- Θάντερ – Νετς 121-92: Τρομερός Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και 10η σερί νίκη για την Οκλαχόμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442