
Η κατάθεση Φαλτσιανί «καίει» δικαιούχους offshore και μεσάζοντες
Με στοιχεία που χαρακτηρίζονται «βόμβα» για το σύστημα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που σχετίζεται και με το μαύρο πολιτικό χρήμα, εμφανίστηκε ο Φαλτσιανί στη ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι. Στην κατάθεσή του στους έλληνες εισαγγελείς, Λαγκάρντ έδωσε πολύτιμα στοιχεία για τους δικαιούχους offshore και ονόματα ενδιάμεσων, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής.
Με στοιχεία που χαρακτηρίζονται «βόμβα» για το σύστημα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που σχετίζεται και με το μαύρο πολιτικό χρήμα, εμφανίστηκε ο Ερβέ Φαλτσιανί στη ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.
Στην κατάθεσή του στους έλληνες εισαγγελείς, το πρόσωπο-κλειδί στην έρευνα γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ έδωσε πολύτιμα στοιχεία για τους δικαιούχους offshore και ονόματα ενδιάμεσων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής.
Ο γαλλοϊταλός πρώην υπάλληλος της HSBC έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία, κινήσεις ποσών, λογαριασμούς σε Ευρώπη και Ασία μέσω των οποίων εκατομμύρια ευρώ κατευθύνθηκαν σε αποδέκτες που, πλέον, έχουν ονοματεπώνυμο. Η βαρύτητα της κατάθεσης είναι ακόμη μεγαλύτερη λόγω της συγκυρίας, παραμονές των εκλογών.
Κατέθεσε στοιχεία για τους δικαιούχους Offshore που είχαν ανοίξει λογαριασμούς εκατομμυρίων και στη συνέχεια εμφανίζονταν με μηδενικό υπόλοιπο.
Έδωσε επίσης ονόματα ενδιάμεσων οι οποίοι εισήγαγαν την εταιρεία στην τράπεζα για να ανοιχτεί ο λογαριασμός, εμβάσματα και μετακινήσεις ποσών προς τους επίμαχους λογαριασμούς αλλά και, κυρίως, τους τελικούς αποδέκτες όλων αυτών των κινήσεων.
* Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442