Φ.Γεννηματά: Ανάγκη για την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση
Την ανάγκη να υπάρξει μετά τις εκλογές μια κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση των δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.
Την ανάγκη να υπάρξει μετά τις εκλογές μια κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση των δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννήματα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.
Η συνεργασία αυτή, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να γίνει στη βάση μιας δεσμευτικής προγραμματικής συμφωνίας με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα.
Για το ποια κόμματα θα απαρτίζουν αυτήν την κυβέρνηση συνεργασίας η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «αν ήταν εφικτό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όπως το κάναμε τον Αύγουστο θα ήταν το ιδανικό για τη χώρα».
Επισήμανε, πάντως, πως παρά το γεγονός ότι έγινε «ένα βήμα μπρος μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο επίπεδο της συνεννόησης», στην πορεία προς τις εκλογές έγιναν πέντε βήματα πίσω.
Ερωτηθείσα σχετικά με τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ η κ. Γεννήματα ανέφερε:
«Όσοι μένουν σε τέτοιους όρους και προϋποθέσεις προφανώς δεν ενδιαφέρονται στην πραγματικότητα για τη χώρα. Βάζουν για άλλη μια φορά το κόμμα τους πάνω από τη χώρα και όλα αυτά είναι προφάσεις».
Ειδικά για τον κ. Βενιζέλο σημείωσε ότι «είναι ένα ενεργό στέλεχος στο ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε την ευθύνη για το αποτέλεσμα του Ιανουαρίου, αποχώρησε με δική του απόφαση, άνοιξε το δρόμο, έχει αλλάξει σελίδα, υπάρχει νέος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχει νέα συλλογικότητα και απαιτούμε το σεβασμό όλων».
Συνέστησε, δε, στον Αλέξη Τσίπρα «αντί να ασχολείται με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να μαζέψει το κόμμα του που φυλλορροεί».
Σε ό,τι αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου και το «ναυάγιο» της συνεργασίας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Θα προτιμούσα να είχαμε προχωρήσει ενωμένοι στο σύνολό μας. Έκανα ό,τι μπορούσα γι’ αυτό».
Στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως εξήγησε, είναι να αναδειχθεί «η τρίτη δύναμη που θα επιβάλει τη συνεργασία και τη σταθερότητα».
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας