Το ΕΣΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Περιφερειαρχών με τον Γ. Σταθάκη
Η ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ και ο προγραμματισμός για την επανεκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, οι Περιφερειάρχες της χώρας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΝΑΕ, Κώστα Αγοραστό.
Η ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ και ο προγραμματισμός για την επανεκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, οι Περιφερειάρχες της χώρας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΝΑΕ, Κώστα Αγοραστό.
Στο επίκεντρο ήταν η επίσπευση της αποπληρωμής των έργων που εντάσσονται σε αυτό, αλλά και η έναρξη των έργων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
Επίσης, κατέθεσαν προτάσεις για σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων, όπως να υπάρξει, λόγω των περιορισμών από τα capital controls, τραπεζική ευελιξία στους αναδόχους έργων ΕΣΠΑ, ώστε να δύνανται να πληρώσουν υλικά για τις ανάγκες των έργων ή και εργατικό κόστος, καθώς και για την έκδοση εγγυητικών επιστολών για συμμετοχή σε διαγωνισμούς ή και σύναψη συμβάσεων.
Οι Περιφερειάρχες ζήτησαν βελτιώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο για τα δημόσια έργα, που να αποτρέπουν τη διάλυση εργολαβιών ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης πληρωμής από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός, είχε αποστείλει και σχετική επιστολή μ΄όλα αυτά τα θέματα στον κ. Σταθάκη.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας