Λαφαζάνης: Ο αγώνας μας δεν είναι για καρέκλες, δεν χρειάζονται απειλές
Απάντηση στις αιχμές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά όσων πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι «το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια 'IOU' αντί για συντάξεις» έδωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Δεν χρειάζονται ανάμεσα μας, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες, υψηλοί τόνοι και πολύ περισσότερο απειλές. Ο αγώνας μας δεν είναι για "καρέκλες" και "αξιώματα"» ανέφερε.
Απάντηση στις αιχμές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά όσων πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι «το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια ‘IOU’ αντί για συντάξεις» έδωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι «αδικούμε κατάφορα τους εαυτούς μας όταν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα».
Ο κ. Λαφαζάνης τονίζει στη δήλωσή του ότι «δεν χρειάζονται ανάμεσα μας, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες, υψηλοί τόνοι και πολύ περισσότερο απειλές» και ότι «ο αγώνας μας δεν είναι για «καρέκλες» και «αξιώματα» αλλά για αρχές, αξίες και πολιτικές, που να υπηρετούν το λαό και τον τόπο».
Ο πώην υπουργός ΠΑΠΕΝ υπογραμμίζει ακόμη ότι «γυρίζουμε την πλάτη στους κοινούς μας αγώνες, όταν στην ουσία λέμε ότι μνημόνια, λιτότητα και υποταγή στους εκβιασμούς είναι μονόδρομος, ενώ λοιδορούμε κάθε πρόταση εναλλακτικής λύσης» και προσθέτει ότι «η Ελλάδα δεν έχει μέλλον ως εκβιασμένη ευρωζωνική μνημονιακή αποικία».
Αναλυτικά η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη:
«Μέσα στην αριστερά όσο μεγάλες και ουσιαστικές και αν είναι οι διαφορές δεν χρειάζονται ανάμεσα μας, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες, υψηλοί τόνοι και πολύ περισσότερο απειλές. Ο αγώνας μας δεν είναι για «καρέκλες» και «αξιώματα» αλλά για αρχές, αξίες και πολιτικές, που να υπηρετούν το λαό και τον τόπο.
»Πιστεύω ότι αδικούμε κατάφορα τους εαυτούς μας όταν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα. Πολύ περισσότερο πιστεύω ότι γυρίζουμε την πλάτη στους κοινούς μας αγώνες, όταν στην ουσία λέμε ότι μνημόνια, λιτότητα και υποταγή στους εκβιασμούς είναι μονόδρομος, ενώ λοιδορούμε κάθε πρόταση εναλλακτικής λύσης, γεγονός που αφήνει την Ελλάδα έκθετη στο έλεος των πιστωτών.
»Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον ως εκβιασμένη ευρωζωνική μνημονιακή αποικία, αλλά ως περήφανη ανεξάρτητη προοδευτική χώρα, η οποία, χωρίς κηδεμονίες, δίνει ,παρά τις μύριες δυσκολίες, τη μάχη ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα και την ανεργία για τη βαθιά διαγραφή του χρέους, την αξιοπρέπεια της και την οικονομική της ανόρθωση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπραντ Πιτ: Συνεχίζονται τα γυρίσματα στην Ύδρα – Σε ποια άλλη πόλη της χώρας θα ταξιδέψει
- «Fake news»: Η ανάρτηση του Φρανσίσκο για τα σενάρια περί συμφωνίας με την Μπαρτσελόνα (pic)
- Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν πεζούς με την απειλή χρήσης γκλοπ – Τρεις συλλήψεις
- Tα σενάρια αύξησης για τον κατώτατο μισθό
- Φτάνει! Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό της κομματικής φιλοδοξίας και του πολιτικού παιχνιδιού
- «Στον… αέρα ο Χεζόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης – Έχει πρόβλημα με τον Σκαριόλο»
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον ιδρυτή του Telegram – Κατηγορείται για «διευκόλυνση τρομοκρατικών ενεργειών»
- Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Αττική Οδό – Στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-136x85.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442