Νέα νίκη επί της Τουρκίας για την αήττητη Εθνική βόλεϊ
Tην τέταρτη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις σημείωσε η Εθνική Ανδρών στον Β΄ όμιλο του European League, επικρατώντας όπως και χθες της Τουρκίας με 3-1 στο κλειστό γήπεδο του Ευόσμου και παραμένοντας επικεφαλής στο γκρουπ που συμμετέχει.
Tην τέταρτη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις σημείωσε η Εθνική Ανδρών στον Β΄ όμιλο του European League, επικρατώντας όπως και χθες της Τουρκίας με 3-1 στο κλειστό γήπεδο του Ευόσμου και παραμένοντας επικεφαλής στο γκρουπ που συμμετέχει.
Στο πρώτο σετ η Εθνική ήταν… ασταμάτητη κι αφού έφτασε από το 5-4 στο 9-4, έκτοτε δεν άφησε περιθώριο στην Τουρκία, που είχε μεγάλο πρόβλημα στην υποδοχή. Το σκορ έφτασε στο 13-5 και στο 22-12, για να γίνει εύκολα το 1-0.
Στο 2ο σετ ο Τζανίνι πέρασε στο παιχνίδι τους Ουνβέρ, Ουγκούρ Γκιουνές και η ομάδα του, έχοντας μεγαλύτερη ισορροπία κατάφερε να μετατρέψει το 4-4 σε 5-9. Το ελληνικό σερβίς δεν ήταν τόσο πιεστικό, σε αντίθεση με των Τούρκων που πίεζαν από τη θέση “1” και διατήρησαν τη διαφορά (6-10, 8-12, 9-13) φτάνοντας στο 1-1.
Στο τρίτο σετ η Ελλάδα πέρασε με 11-7, αλλά μια τρίλεπτη διακοπή με τους Τούρκους να διαμαρτύρονται ότι έχει δοθεί ένας επιπλέον πόντος στην ελληνική ομάδα άλλαξε την κατάσταση. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 14-13 και λίγο αργότερα με 16-13, με υπόδειξη για παράβαση του Κουμεντάκη στον φιλέ και κόκκινη κάρτα στον Σωτήρη Δρίκο για διαμαρτυρία.
Στο 15-17 υπήρξαν νέες διαμαρτυρίες από την ελληνική ομάδα, καθώς η επίθεση του Κουμεντάκη δόθηκε αρχικά μέσα, αλλά μετά τις διαμαρτυρίες των Τούρκων οι διαιτητές άλλαξαν γνώμη.
Ο Δρίκος πήρε τάιμ άουτ για να ηρεμήσει την ομάδα, που ισοφάρισε σε 18-18, αλλά βρέθηκε στο 21-23. Ο Πρωτοψάλτης με επίθεση και άσο έφερε το παιχνίδι στα ίσα (23-23), ενώ με νέο εξαιρετικό σερβίς έδωσε το δικαίωμα στον Πετρέα, με κόντρα επίθεση να διαμορφώσει το 24-23.
Το πρώτο σετ-μπολ χάθηκε με δικό του χαμένο σερβίς, το δεύτερο επίσης με επίθεση του Γκιουνές, για να ακολουθήσει χαμένο σερβίς του Φιλίποφ (26-26) και στο 27-27 η κακή υποδοχή του Κουμεντάκη έφερε το 27-28. Στην επόμενη φάση ο Τακουρίδης με μπλοκ στον Μίνιτσι έκανε το 28-28.
Ο Δρίκος πέρασε στο ματς τον Αρμενάκη για το μπλοκ κι ο έμπειρος διαγώνιος τον δικαίωσε, καθώς με «στοπ» στον Γκοκγκόζ έκανε το 29-28. Στο 30-30 ο Πετρέας με επίθεση έκανε το 31-30, ενώ ο ίδιος με μπλοκ στον Μίνιτσι έκανε το 2-1 σετ και έδωσε στην Εθνική την ψυχολογία που χρειαζόταν για να φτάσει στη νίκη.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει «τελικό» με την Εφές για την πρόκριση στα play off της Euroleague, όμως τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το καλοκαίρι και τον Τρεντ Φόρεστ
Ο Ταϊρίς Μάξι οδήγησε τους Φιλαδέλφεια Σίξερς στη νίκη με 109-107 επί των Ορλάντο Μάτζικ και στα play offs του NBA, ενώ οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς νίκησαν τους Κλίπερς χάρη στους 35 πόντους του Στεφ Κάρι και θα παίξουν «τελικό» με τους Σανς.
Σοκ προκαλεί το περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Εκουαδόρ, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον διαιτητή.