Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα ομόλογο «σαμουράι» με ημερομηνία λήξης 14 Ιουλίου σε ιδιώτες πιστωτές στην Ιαπωνία, σε μία συμβολική κίνηση που απέτρεψε μία αθέτηση πληρωμής η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως χρεοκοπία σε εμπορικό χρεόγραφο. Το ομόλογο είχε εκδοθεί από το Ελληνικό Δημοσιο πριν από 20 χρόνια σε γεν και είχε πωληθεί σε ιδιώτες επενδυτές.
Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα ομόλογο «σαμουράι» με ημερομηνία λήξης 14 Ιουλίου σε ιδιώτες πιστωτές στην Ιαπωνία, σε μία συμβολική κίνηση που απέτρεψε μία αθέτηση πληρωμής η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως χρεοκοπία σε εμπορικό χρεόγραφο.
«Η καταβολή του ποσού των 20 δισ. γεν (148 εκατ. ευρώ) επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της ιαπωνικής τράπεζας Mizuho Financial Bank, διαχειριστή του ομολόγου.
Το ομόλογο είχε εκδοθεί από το Ελληνικό Δημοσιο πριν από 20 χρόνια σε γεν και είχε πωληθεί σε ιδιώτες επενδυτές.
Το συγκεκριμένο 20ετές ομόλογο «είχε απασχολήσει τον διεθνές Τύπο τις τελευταίες ημέρες, καθώς ενδεχόμενη μη πληρωμή του θα συνιστούσε χρεοκοπία. Μια χρεοκοπία σε τίτλο που αποτιμάται σε γεν θα μπορούσε να πυροδοτήσει χρεοκοπίες και σε ομόλογα που εκδόθηκαν από την Ελλάδα σε άλλα νομίσματα.
Η έκδοση των αποκαλούμενων ομολόγων «σαμουράι» τις δεκαετίες του 1990 και του 2000 ήταν δημοφιλείς, καθώς η παρατεταμένη περίοδος χαμηλών επιτοκίων της Ιαπωνίας είχε δημιουργήσει μια δραστήρια αγορά την οποία χώρες όπως η Ελλάδα είχε εκμεταλλευθεί.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας