NetMarketShare: Στα Windows 7 βασίζεται η πλειονότητα των PC διεθνώς
Τα Windows, σε πέντε εκδόσεις τους, παραμένουν το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα των προσωπικών υπολογιστών. Στα Windows 7 βασίζεται σχεδόν το 58% των συστημάτων, στα Windows 8/8.1 το 25% περίπου των υπολογιστών γραφείου διεθνώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της NetMarketShare έως τον Ιούνιο του 2015.
Τα Windows, σε πέντε εκδόσεις τους, παραμένουν το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα των προσωπικών υπολογιστών. Στα Windows 7 βασίζεται σχεδόν το 58% των συστημάτων, στα Windows 8/8.1 το 25% περίπου των υπολογιστών γραφείου διεθνώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της NetMarketShare έως τον Ιούνιο του 2015. Το μερίδιο του Mac OS X 10.10 πλησιάζει το 5%, ενώ γενικότερα το Mac OS Χ παρουσιάζει πολύ μικρότερο βαθμό κατακερματισμού.
Η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι τα Windows 10 θα αρχίσουν να διατίθεται στις 29 Ιουλίου -οι «κρατήσεις» έχουν ήδη ξεκινήσει- και μάλιστα δωρεάν μόνο τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας τους σε συστήματα Windows7 Service Pack 1 (SP1) και Windows8.1 (Update). Αυτό δείχνει ότι το 72% των χρηστών υπολογιστών θα μπορεί να επωφεληθεί από την δωρεάν αναβάθμιση του συστήματος, αν υποθέσουμε ότι οι μετρήσεις της NetMarketShare αφορούν σε αδειοδοτημένες εκδόσεις (και ότι οι κάτοχοι των Windows 8/7 θα έχουν κάνει το απαραίτητο Update). Απομένουν όμως αρκετοί που περιορίζονται στα Windows XP (>16%), αν και το ποσοστό τους έχει περιοριστεί κατά 8 τουλάχιστον ποσοστιαίες μονάδες (το 2014, υπολογίζονται σε 24,34%). Σημειώστε πως, παρά την σύγχυση που υπήρξε σχετικά με την δωρεάν διάθεση των Windows 10 σε χρήστες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insiders, ακόμα και χρηστών μη αδειοδοτημένων εκδόσεων, είναι σήμερα σαφές ότι τα «πειρατικά» Windows δεν θα αναβαθμίζονται δωρεάν.
Οι τιμές λιανικής πώλησης για τα Windows 10 είναι ίδιες με τις τιμές των Windows 8.1.
In.gr Τεχνολογία
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα
- Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του έπειτα από μέρες αναζήτησης – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Ποιο ChatGPT, έρχεται το… ChatCR7: Τεράστια συμφωνία του Ρονάλντο με εταιρία τεχνητής νοημοσύνης (pics)
- Πούτιν, Τραμπ ή αδέσμευτος; – Ιδού το ερώτημα για Μόντι
- Κακοκαιρία Byron: Υδροστρόβιλος «σάρωσε» οικισμό στο Ηράκλειο Κρήτης
- H Meta εγκαταλείπει το metaverse – Απολύσεις καθώς το όραμα σβήνει
- Κιμ Κατράλ: Η 69χρονη Σαμάνθα του «Sex And The City» ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας για 4η φορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442