Στα 384 δισ. ευρώ ανήλθε το πρόγραμμα TLTRO στη ζώνη του ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δάνεισε 73,8 δισ. ευρώ τις τράπεζες της ευρωζώνης στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου εφαρμογής του ειδικού προγράμματος TLTRO που έχει στόχο την ενίσχυση του δανεισμού στην πραγματική οικονομία των χωρών της ζώνης του ενιαίου νομίσματος. Οι τράπεζες είχαν δανειστεί άλλα 98 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του προγράμματος αυτού που είχε εφαρμοστεί τον Μάρτιο. Συνολικά οι τράπεζες έχουν λάβει 384 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αυτό της ΕΚΤ.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δάνεισε 73,8 δισ. ευρώ τις τράπεζες της ευρωζώνης στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου εφαρμογής του ειδικού προγράμματος TLTRO που έχει στόχο την ενίσχυση του δανεισμού στην πραγματική οικονομία των χωρών της ζώνης του ενιαίου νομίσματος.
Οι τράπεζες είχαν δανειστεί άλλα 98 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του προγράμματος αυτού που είχε εφαρμοστεί τον Μάρτιο. Συνολικά οι τράπεζες έχουν λάβει 384 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αυτό της ΕΚΤ.
Το πρόγραμμα Στοχευμένων Συναλλαγών Μακροπρόθεσμης Χρηματοδότησης, που είναι γνωστό και ως TLTRO, ανακοινώθηκε πριν από έναν χρόνο από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο πλαίσιο συνολικού πακέτου ενίσχυσης της οικονομίας και της αντιμετώπισης του κινδύνου αποπληθωρισμού.
Το πρόγραμμα αυτό επισκιάστηκε στη συνέχεια από την ποσοτική χαλάρωση χωρίς προηγούμενο στην οποία προχώρησε η κεντρική τράπεζα, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την πορεία του δανεισμού στην ευρωζώνη.
Τα TLTRO είναι άμεσα συνδεδεμένα με την αύξηση των δανείων που χορηγούν οι τράπεζες. Από τον Μάρτιο και μετά η ΕΚΤ προσφέρει τα δάνεια αυτά με κύριο επιτόκιο αναχρηματοδότησης που διαμορφώνεται στο 0,05%. Τα δάνεια TLTRO χορηγούνται σε τριμηνιαία βάση και όλα ωριμάζουν τον Σεπτέμβριο του 2018.
Οι ιταλικές τράπεζες, οι οποίες είχαν ζητήσει και λάβει το ένα τρίτο του TLTRO που χορηγήθηκε το Μάρτιο, αυτή τη φορά έλαβαν τουλάχιστον 10,6 δισ. ευρώ. Οι ισπανικές τράπεζες δανείστηκαν άνω των 8 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- O Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βαλένθια και ψάχνει την 5η σερί νίκη του στη Euroleague
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Η δεύτερη… νιότη του Νάντο Ντε Κολό στη Βιλερμπάν (vids)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442