Ισπανία: Συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις έως 1% φέτος και 1,5 το 2016
Συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις μέχρι και 1% φέτος και 1,5% το 2016 υπέγραψαν σήμερα, Δευτέρα, οι εργοδότες και τα εργατικά συνδικάτα στην Ισπανία, ύστερα από τριετές «πάγωμα» των μισθών. «Είναι μια συμφωνία ιδιαίτερα πολύτιμη» που θα επιτρέψει «να αφήσουμε πίσω μας την τρέχουσα κρίση και να μιλήσουμε για οικονομική ανάκαμψη» ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδικάτου UGT.
Συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις μέχρι και 1% φέτος και 1,5% το 2016 υπέγραψαν σήμερα, Δευτέρα, οι εργοδότες και τα εργατικά συνδικάτα στην Ισπανία, ύστερα από τριετές «πάγωμα» των μισθών.
Η μισθολογική σύμβαση υπογράφηκε από τις ομοσπονδίες των εργοδοτών CEOE και Cepyme, που εκπροσωπούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και τα βασικά συνδικάτα εργαζομένων UGT και CCOO.
Η συμφωνία θα έχει τριετή ισχύ, ωστόσο το ποσοστό της μισθολογικής αύξησης για το 2017 δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί από τους κοινωνικούς εταίρους.
«Αυτή η συμφωνία αντανακλά την πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της CEOE Χουάν Ροσέλ σε συνέντευξη Τύπου, την ώρα που η οικονομία της χώρας ανακάμπτει και οι τιμές καταναλωτή πέφτουν.
Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατέγραψε το 2014 ανάπτυξη 1,4% ύστερα από πέντε χρόνια ύφεσης ή στασιμότητας, ενώ οι τιμές καταναλωτή υποχωρούν από τον Ιούλιο του 2014.
«Είναι μια συμφωνία ιδιαίτερα πολύτιμη» που θα επιτρέψει «να αφήσουμε πίσω μας την τρέχουσα κρίση και να μιλήσουμε για οικονομική ανάκαμψη» ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής του UGT.
Ακόμα και αν η ανάπτυξη φθάσει φέτος το 2,9%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της συντηρητικής κυβέρνησης, δεν θα ευνοήσει όλους τους Ισπανούς.
Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 23,78% το πρώτο τρίμηνο, το δεύτερο υψηλότερο στην ευρωζώνη μετά την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της εξαετούς κρίσης, πολλοί εργαζόμενοι δέχθηκαν μείωση των μισθών τους ενώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός είναι 645 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η επιστήμη ξέρει πότε το στρες «σκοτώνει» τη δημιουργικότητα
- Το σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη για ΤΑ ΝΕΑ 24/2/26
- Πανελλαδική απεργία σε επισιτισμό και τουρισμό – Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας
- Τέλος χρόνου για τα Airbnb – Μέχρι 28 Φεβρουαρίου οι διορθώσεις στις δηλώσεις
- Κεντέν Ντεράνκ: Ο θάνατος του ακροδεξιού αντικείμενο εκμετάλλευσης με στόχο να στιγματιστεί η γαλλική αριστερά
- Συνταγή: Πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι
- Εικόνες αποκάλυψης στον Έβρο: Πλημμύρισε ο κάμπος των Λαβάρων – Τα νερά απειλούν οικισμούς, ήχησε το 112
- Τραμπ :Δεν θα αφήσω το Ιράν, τον υπ’ αριθμόν έναν τρομοκράτη να αποκτήσει πυρηνικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)











































![Μετά το Νόμπελ Ειρήνης, ο Τραμπ απέκτησε και… χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/photo_5834667506767957173_y-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442