Ισπανία: Συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις έως 1% φέτος και 1,5 το 2016
Συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις μέχρι και 1% φέτος και 1,5% το 2016 υπέγραψαν σήμερα, Δευτέρα, οι εργοδότες και τα εργατικά συνδικάτα στην Ισπανία, ύστερα από τριετές «πάγωμα» των μισθών. «Είναι μια συμφωνία ιδιαίτερα πολύτιμη» που θα επιτρέψει «να αφήσουμε πίσω μας την τρέχουσα κρίση και να μιλήσουμε για οικονομική ανάκαμψη» ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδικάτου UGT.
Συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις μέχρι και 1% φέτος και 1,5% το 2016 υπέγραψαν σήμερα, Δευτέρα, οι εργοδότες και τα εργατικά συνδικάτα στην Ισπανία, ύστερα από τριετές «πάγωμα» των μισθών.
Η μισθολογική σύμβαση υπογράφηκε από τις ομοσπονδίες των εργοδοτών CEOE και Cepyme, που εκπροσωπούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και τα βασικά συνδικάτα εργαζομένων UGT και CCOO.
Η συμφωνία θα έχει τριετή ισχύ, ωστόσο το ποσοστό της μισθολογικής αύξησης για το 2017 δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί από τους κοινωνικούς εταίρους.
«Αυτή η συμφωνία αντανακλά την πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της CEOE Χουάν Ροσέλ σε συνέντευξη Τύπου, την ώρα που η οικονομία της χώρας ανακάμπτει και οι τιμές καταναλωτή πέφτουν.
Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατέγραψε το 2014 ανάπτυξη 1,4% ύστερα από πέντε χρόνια ύφεσης ή στασιμότητας, ενώ οι τιμές καταναλωτή υποχωρούν από τον Ιούλιο του 2014.
«Είναι μια συμφωνία ιδιαίτερα πολύτιμη» που θα επιτρέψει «να αφήσουμε πίσω μας την τρέχουσα κρίση και να μιλήσουμε για οικονομική ανάκαμψη» ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής του UGT.
Ακόμα και αν η ανάπτυξη φθάσει φέτος το 2,9%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της συντηρητικής κυβέρνησης, δεν θα ευνοήσει όλους τους Ισπανούς.
Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 23,78% το πρώτο τρίμηνο, το δεύτερο υψηλότερο στην ευρωζώνη μετά την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της εξαετούς κρίσης, πολλοί εργαζόμενοι δέχθηκαν μείωση των μισθών τους ενώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός είναι 645 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη λειτουργία του τουρ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Mortgage Rates in Greece Hit Nine-Year Low as Lending Rebounds
- ΗΠΑ: Πως γιόρτασαν οι celebrities το Πάσχα;
- Ο Λανουά σε αναμμένα κάρβουνα με τους ξένους διαιτητές
- Στρατηγική επένδυση της Allwyn στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ»
- Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε λάθος ανθρώπους σε απόπειρα δολοφονίας μέλους της Χεζμπολάχ
- Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ΕΛΤΑ στον Μαραθώνα
- Συντάξεις: Πότε θα καταβληθούν για τον μήνα Μάιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442