Μοσκοβισί: Ελλάδα και δανειστές πρέπει να επιταχύνουν
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της πρέπει να επιταχυνθούν λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος της ΕΕ για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β. «Όσο πιο γρήγορα κλείσει η συμφωνία τόσο το καλύτερο» σημείωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της πρέπει να επιταχυνθούν λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος της ΕΕ για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.
«Η διαδικασία είναι πολύ καλύτερη, η ουσία βελτιώνεται, αλλά δεν έχουμε ακόμα τελειώσει» δήλωσε ο Μοσκοβισί σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο, ερωτηθείς για τις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της.
«Γνωρίζουμε τα προβλήματα ρευστότητας στην Ελλάδα, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε.
«Δεν υπάρχει σχέδιο Β. Υπάρχει σχέδιο για μια σταθερή Ελλάδα που παραμένει εντός ευρωζώνης» τόνισε.
Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε πως χρειάζεται «σκληρή δουλειά για να επιταχυνθεί η διαδικασία» προς την επίτευξη μιας συμφωνίας, μεταξύ ελληνικών αρχών και εκπροσώπων των θεσμών.
Επιβεβαίωσε ότι σήμερα ξεκινά στις Βρυξέλλες νέος γύρος συζητήσεων στο πλαίσιο του Brussels Group, ο οποίος, όπως είπε, είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει. Επανέλαβε, ωστόσο, την πάγια θέση της Επιτροπής ότι «όσο πιο γρήγορα κλείσει η συμφωνία τόσο το καλύτερο».
Ο Μ. Σχοινάς ανέφερε επίσης ότι η Επιτροπή αναμένει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία. Υπενθύμισε, δε, ότι οι συζητήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Απαντώντας σε ερώτηση, αν η Επιτροπή θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής παρέπεμψε στη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, όπου αναφέρεται ρητώς ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να τιμήσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)
























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442