Αναβρασμός στο UKIP, πυρά κατά του Φάρατζ από στελέχη του κόμματος
Σε αναβρασμό το ευρωσκεπτικιστικό UKIP μετά τις εκλογές στη Βρετανία. Επιθέσεις από στελέχη του κόμματος δέχεται ο ηγέτης του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, με τον ευρωβουλευτή Πάτρικ Ο' Φλιν να λέει ότι έχει μετατρέψει το κόμμα σε «προσωπολατρία». Ο Φάρατζ πρόλαβε, μάλιστα, να συγκρουστεί και με τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος, τον Ντάγκλας Κάρσγουελ.
Σε αναβρασμό το ευρωσκεπτικιστικό UKIP μετά τις εκλογές στη Βρετανία. Επιθέσεις από στελέχη του κόμματος δέχεται ο ηγέτης του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, με τον ευρωβουλευτή Πάτρικ Ο’ Φλιν να κατηγορεί τον Φάρατζ ότι έχει μετατρέψει το κόμμα σε «προσωπολατρία».
Ο Πάτρικ Ο’ Φλιν, υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, κατηγόρησε τον Φάρατζ ότι είναι ένας «γκρινιάρης, ευερέθιστος και επιθετικός» άνθρωπος.
Ο ευρωβουλευτής επιτέθηκε και στους «άπειρους» -όπως τους χαρακτήρισε- συνεργάτες του Φάρατζ, λέγοντας ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν.
Παράλληλα, είπε ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί ένα πιο συναινετικό και συμβουλευτικό είδος ηγεσίας, προκειμένου να μην δίνεται η εικόνα ότι το κόμμα αποτελεί «απόλυτη μοναρχία».
Η εσωκομματική «γκρίνια» έχει αυξηθεί στο UKIP μετά την αποτυχία του Φάρατζ να κερδίσει την βουλευτική θέση στο Σάουθ Τάνετ και την απόφασή του να αποσύρει την παραίτησή του.
Ο Φάρατζ συγκρούστηκε και με τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος, τον Ντάγκλας Κάρσγουελ, για τις 650.000 λίρες που λαμβάνει το UKIP ως κόμμα της αντιπολίτευσης. Ο Κάρσγουελ απέρριψε τους ισχυρισμούς στελεχών του UKIP ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα για να προσλάβει 15 άτομα προσωπικό, χαρακτηρίζοντας την ιδέα «εντελώς απαράδεκτη».
Μάλιστα, Φάρατζ και Κάρσγουελ δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη και υπήρξαν φήμες ότι ο Κάρσγουελ μπορεί να επέστρεφε στους Συντηρητικούς -από τους οποίους προέρχεται.
Ο ίδιος απέρριψε τους ισχυρισμούς για επιστροφή του στους Τόρις, αν και τα πρακτορεία στοιχημάτων θεωρούν ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές θα έχει μάλλον αλλάξει στάση…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ – Νετανιάχου: Συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο, στο επίκεντρο η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
- Σέρρες: «Δεν τον είδε κανείς» – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Στο Σεν Τροπέ και δίπλα στη θάλασσα το τελευταίο αντίο στη Μπριζίτ Μπαρντό
- Η ενημέρωση ως φαστ φουντ – Το TikTok έγινε το κορυφαίο social για ειδήσεις μεταξύ νέων
- Χαμός στις ΗΠΑ με τον Λεμπρόν Τζέιμς
- Πολιτική θύελλα μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για διεθνείς οργανισμούς – «Ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα;»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442