Αντικρούουν οι γιατροί τα παράπονα για μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ
Με κινητοποιήσεις απειλεί η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) τον πρόεδρο του οργανισμού Δημήτρη Κοντό, με αφορμή επιστολή που απέστειλε προς τους συμβεβλημένους γιατρούς με παράπονα για μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Η Ένωση καλεί τον κ. Κοντό να σταματήσει τις κινήσεις εντυπωσιασμού παραπέμποντάς τον να εξετάσει τα στοιχεία στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Με κινητοποιήσεις απειλεί η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) τον πρόεδρο του οργανισμού Δημήτρη Κοντό, με αφορμή επιστολή που απέστειλε προς τους συμβεβλημένους γιατρούς με παράπονα για μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Η Ένωση καλεί τον κ. Κοντό να σταματήσει τις κινήσεις εντυπωσιασμού παραπέμποντάς τον να εξετάσει τα στοιχεία στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κατηγορεί τον πρόεδρο του οργανισμού για θράσος και του ζητά να εξετάσει τα στοιχεία καταγραφής των επισκέψεων μέσω του e-syntagografisi.
«Δεν θα χρεωθούμε την πλήρη ανικανότητα του Οργανισμού σας να διασυνδέσει σε πραγματικό χρόνο τα δύο ηλεκτρονικά συστήματα (e-dapy, e-syntsgigrafisi) φορτώνοντας στους ιατρούς, άχρηστες και ανούσιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που στερούν πολύτιμο χρόνο από τον ασφαλισμένο. Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ είναι υπέρ του ελέγχου και της διαφάνειας αλλά δεν ανέχεται δημιουργία εντυπώσεων λίγες μέρες πριν την λήξη των συμβάσεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Οι συμβεβλημένοι γιατροί υπενθυμίζουν επίσης ότι ο ΕΟΠΥΥ χρωστά πάνω από 1,5 δισ. ευρώ σε γιατρούς και λοιπούς προμηθευτές, ενώ σε εκκρεμότητα είναι και το σχέδιο της νέας σύμβασης εργασίας. Στις κατά καιρούς καταγγελίες για υπερσυνταγογράφηση, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ απαντά ότι καμιά εξ αυτών δεν έχει αποδειχθεί και όλες έχουν καταπέσει νομικά.
«Καλούμε, λοιπόν, τον ΕΟΠΥΥ και τον πρόεδρο του, να σταματήσει τις κινήσεις εντυπωσιασμού, να ζητήσει επίσημα συγνώμη από τους χιλιάδες γιατρούς της χώρα που στηρίζουν το χρεοκοπημένο οργανισμό που διοικεί και να προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις έστω και στις τελευταίες μέρες της θητείας του. Σε αντίθετη περίπτωση θα απαντήσουμε με άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Το Ινστιτούτο Τσίπρα ρίχνει προτάσεις διακυβέρνησης
- Υπόθεση κατασκοπείας: Δεν κατονόμασε συνεργούς εντός των Ενόπλων Δυνάμεων ο σμήναρχος – Νέες έρευνες
- «Ποιο είναι τo celebrity crush μου; Αυτό που παντρεύτηκα!» – Ο Μπίλι Κράνταπ είναι τυχερός
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Μεγάλη «μάχη» στην Τούμπα, ρεβάνς στη Λιβαδειά με φόντο τον τελικό
- 1-2-3 Πολλοί ΟΠΕΚΕΠΕ!
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω τροχαίου
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (11/2): «Δράση» με Κύπελλο Ελλάδος Betsson και Premier League
- Marseaux: Το τραγούδι της «Hanomai» γίνεται video game με πρωταγωνίστρια την ίδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442