
Επιμένει σε αντισταθμιστικά οφέλη από τη διέλευση του ΤΑΡ ο Π. Λαφαζάνης
Το αίτημα του Δημοσίου για την παροχή αντισταθμιστικών οφελών από τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ επανέλαβε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τον Walter Peeraer, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Βελγικού Ομίλου υποδομών Φυσικού Αερίου «Fluxys», που συμμετέχει με ποσοστό 19% στην κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού.
Το αίτημα του Δημοσίου για την παροχή αντισταθμιστικών οφελών από τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ επανέλαβε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τον Walter Peeraer, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Βελγικού Ομίλου υποδομών Φυσικού Αερίου «Fluxys», που συμμετέχει με ποσοστό 19% στην κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού.
Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε επίσης να εξεταστούν τροποποιήσεις στην χάραξη του αγωγού στις περιοχές όπου υπάρχουν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν εύλογες και δίκαιες αποζημιώσεις των αγροτών στα σημεία διέλευσης του αγωγού, όπως προβλέπονται στο σχέδιο Αποκατάστασης Διαβίωσης που θα συναφθεί μεταξύ των του ελληνικού κράτους και της Κοινοπραξίας.
Ο υπουργός επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει ο αγωγός χωρίς προσκόμματα και καθυστερήσεις, πρόσθεσε ωστόσο, ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση υπέγραψε μια σύμβαση που ήταν μονομερής και δεν εξασφάλιζε σχεδόν κανένα όφελος για τη χώρα, πέρα από την ίδια τη διέλευση του αγωγού από το έδαφός της.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Βελγικού Ομίλου, τόνισε ότι θα συνδράμει στο αίτημα του Υπουργού ΠΑΠΩΝ προκειμένου να υπάρξει άμεση συζήτηση με τη Διοίκηση του Α, ενώ υπογράμμισε τη σημασία που προσδίδει στην αποδοχή του αγωγού Φυσικού Αερίου από τις τοπικές κοινωνίες καθώς και τη στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει με τον ΔΕΣΜΑ.
Ο κ. Λαφαζάνης, αποδέχτηκε τέλος την πρόσκληση να ξεναγηθεί στον ενεργειακό κόμβο (hub) που έχει δημιουργήσει η «Fluxys» στην πόλη Zeebrugge, κατά την επόμενη επίσκεψή του στο Βέλγιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Πέμπτης
- Τραμπ για εκεχειρία: Όλα τα πλοία και αεροσκάφη των ΗΠΑ θα παραμείνουν γύρω από το Ιράν
- Μια μπουκιά ακόμα: Γιατί τσιμπάμε έστω κι αν δεν πεινάμε;
- Θα πέσουν οι τιμές στα καύσιμα μετά την εκεχειρία;
- Οι φονικές επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο κλονίζουν την εκεχειρία – Ανοησία να την παραβιάσετε λένε οι ΗΠΑ στο Ιράν
- Συνταγή: Πασχαλινό τσουρέκι
- Εκλογές τον Οκτώβριο;
- Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ μετά τη σφαγή με τους 250 νεκρούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442