Υεμένη: Αναφορές για 90 νεκρούς σε αεροπορικές επιδρομές της Σ.Αραβίας
Αεροπορικές επιδρομές της σουνιτικής αραβικής συμμαχίας υπό την Σαουδική Αραβία σε βάση πυρομαχικών στην Υεμένη προκάλεσαν το θάνατο 90 ατόμων και τον τραυματισμό 300, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης. Εφόσον οι αναφορές επιβεβαιωθούν, ο απολογισμός θα είναι ο βαρύτερος σε μεμονωμένο επεισόδιο στις έξι εβδομάδες που μετρούν οι επιδρομές κατά των σιιτών Χούτι. Πενθήμερη κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο πλευρών επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ το απόγευμα της Τρίτης.
Αεροπορικές επιδρομές της σουνιτικής αραβικής συμμαχίας υπό την Σαουδική Αραβία σε βάση πυρομαχικών στην Υεμένη προκάλεσαν το θάνατο 90 ατόμων και τον τραυματισμό 300, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης.
Εφόσον οι αναφορές επιβεβαιωθούν, ο απολογισμός θα είναι από τους βαρύτερους σε μεμονωμένο επεισόδιο στις έξι εβδομάδες που μετρούν οι επιδρομές κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν σιιτών Χούτι και των συμμάχων τους -στρατιωτών που παραμένουν πιστοί στον πρώην πρόεδρο Αλί Αμπντάλα Σάλεχ.
Η πενθήμερη κατάπαυση του πυρός στις οποία έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ το απόγευμα της Τρίτης.
Εδώ και εβδομάδες η Υεμένη έχει διολισθήσει στο χάος με σφοδρές μάχες μεταξύ των Χούτι και δυνάμεων που πρόσκεινται στον πρόεδρο Αμπέντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι για τον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας λιμανιού του Άντεν.
Ο Χάντι διέφυγε στη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο από το Άντεν, όπου είχε βρει καταφύγιο αφότου οι Χούτι κατέλαβαν την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, τον Σεπτέμβριο.
Η αραβική συμμαχία υπό την Σαουδική Αραβία ξεκίνησε αεροπορική επιχείρηση στις 26 Μαρτίου επιδιώκοντας την επαναφορά στην εξουσία του εξόριστου Χάντι. Φόβος των σουνιτικών αραβικών κρατών, που υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον, είναι ότι οι Χούτι χρησιμοποιούνται από το Ιράν στο πλαίσιο κινήσεων επέκτασης της επιρροής του στην «πίσω αυλή» τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442