Απεργία εργαζομένων στα λιμάνια στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου
Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου αναμένεται η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια με αίτημα την κατάργηση κάθε διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ, καθώς και τον άμεσο σχεδιασμό μιας εθνικής λιμενικής πολιτικής, με ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα, άμεσες προσλήψεις, θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις και ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις.
Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και ταυτόχρονη συγκέντρωση την ημέρα εκείνη αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα, κατά την οποία εξέτασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών.
Σύμφωνα με την ΟΜΥΛΕ, «η κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις της στις προγραμματικές δηλώσεις της, με βάση τις οποίες και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, δεν έχει σταματήσει θεσμικά τους διαγωνισμούς ξεπουλήματος του μετοχικού κεφαλαίου των Οργανισμών Λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Απεναντίας με αντιφατικές δηλώσεις και διαρροές που αφορούν σε δεσμεύσεις για τη συνέχιση των διαγωνισμών, δημιουργεί ‘τρομοκρατική ασάφεια’ στους εργαζόμενους στα λιμάνια».
Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει ότι οι προκηρύξεις για την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ «στερούνται κάθε νομικής πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης», καθώς «δεν υπακούουν σε κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό εθνικής και λιμενικής πολιτικής.
»Δημιουργούν μονοπωλιακές καταστάσεις προς όφελος ξένων μονοπωλιακών ομίλων. Ιδιαίτερα στον ΟΛΠ με τη συνέχιση της ευνοϊκής πολιτικής υπέρ της COSCO με τη χαρισματική φορολογική πολιτική και τους λεγόμενους ‘φιλικούς διακανονισμούς’, η συνέχιση της πώλησης αναδεικνύεται σε καραμπινάτο οικονομικό και θεσμικό σκάνδαλο».
Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια δηλώνουν αποφασισμένοι να σταματήσουν κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση στα λιμάνια. Καλούν την κυβέρνηση να δώσει οριστικό τέλος στην πώληση των ΟΛΠ και ΟΛΘ και να σχεδιάσει άμεσα μια εθνική λιμενική πολιτική, με ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα, επενδυτικές πρωτοβουλίες, άμεσες προσλήψεις, θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις και ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο λίγο πριν την Ανάσταση – Ταλαιπωρία για του επιβάτες του «Λάρισα – Θεσσαλονίκη»
- Οικογενειακό Πάσχα για Ελένη Ράντου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Νικολέττα
- Χαμός στο Άνφιλντ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων
- Βλάχος: «Όλα τα παιδιά έβγαλαν ενέργεια και ποιότητα»
- Ο Τραμπ «κλείνει» τα Στενά του Ορμούζ – Κατηγορεί το Ιράν για «παγκόσμιο εκβιασμό»
- Μπλόκο στο Πάσχα με μολότοφ έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Έγιναν 14 συλλήψεις πριν την Ανάσταση στην Αττική
- Μαγνησία: Ιερέας δεν έλεγε το «Χριστός ανέστη» αν δεν σταματούσαν τα πυροτεχνήματα
- Ενορχηστρωμένο μπαράζ μηνυμάτων στηρίζει τον Όρμπαν στο Telegram – Οι υποψίες στη Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442